Може ли Фјури да скине Кличка са трона?

Најзвучније презиме светског бокса против највећег имена. Један је Владимир Кличко, други Тајсон Фјури.

Остали спортови 26.11.2015 | 23:00
Може ли Фјури да скине Кличка са трона?

Украјинац јури 19. одбрану титуле првака света, Британац 25. победу у 25. борби. Ко је најјачи на свету? Владимир Кличко или Тајсон Фјури? 

После дугог чекања и одлагања дошло је време за велику борбу, најзвучније презиме светског бокса Владимир Кличко браниће титулу најбољег против можда и највећег имена овог спорта.

Кличко (64-3, 53 нокаута) важи за апсолутног шампиона тешке категорије, пошто има појасеве у верзијама WБА, WБО, ИБФ и ИБО. Фјури је, према мишљењу стручњака, једни човек који је у стању да одузме титулу Кличку. Британац је до сада у ринг улазио 24 пута, нема ниједан пораз, а 18 борби добио је нокаутом.

Украјинац јури 19. одбрану титуле првака света, а нико у историји овог спорта није више пута успео да то уради. Фјури, Британац који потиче из ирско-ромске породице, православне је вере, име је добио по Мајку Тајсону, а пред меч са Кличком запретио је неприкосновеном шампиону.

“Никада се ниси борио против ‘Краља цигана’! Никада се ниси борио против краља, друшкане! Ти си ништа, ти си старац! Разбићу те и једва чекам”, рекао је Фјури.

Борба ће бити одржана у Диселдорфу, а очекује се да ће га на стадиону посматрати више од 50.000 људи. Меч је на програму у суботу од 23 часа.

Коментари / 0

Оставите коментар