Može li Fjuri da skine Klička sa trona?

Najzvučnije prezime svetskog boksa protiv najvećeg imena. Jedan je Vladimir Kličko, drugi Tajson Fjuri.

Ostali sportovi 26.11.2015 | 23:00
Može li Fjuri da skine Klička sa trona?

Ukrajinac juri 19. odbranu titule prvaka sveta, Britanac 25. pobedu u 25. borbi. Ko je najjači na svetu? Vladimir Kličko ili Tajson Fjuri? 

Posle dugog čekanja i odlaganja došlo je vreme za veliku borbu, najzvučnije prezime svetskog boksa Vladimir Kličko braniće titulu najboljeg protiv možda i najvećeg imena ovog sporta.

Kličko (64-3, 53 nokauta) važi za apsolutnog šampiona teške kategorije, pošto ima pojaseve u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO. Fjuri je, prema mišljenju stručnjaka, jedni čovek koji je u stanju da oduzme titulu Kličku. Britanac je do sada u ring ulazio 24 puta, nema nijedan poraz, a 18 borbi dobio je nokautom.

Ukrajinac juri 19. odbranu titule prvaka sveta, a niko u istoriji ovog sporta nije više puta uspeo da to uradi. Fjuri, Britanac koji potiče iz irsko-romske porodice, pravoslavne je vere, ime je dobio po Majku Tajsonu, a pred meč sa Kličkom zapretio je neprikosnovenom šampionu.

“Nikada se nisi borio protiv ‘Kralja cigana’! Nikada se nisi borio protiv kralja, druškane! Ti si ništa, ti si starac! Razbiću te i jedva čekam”, rekao je Fjuri.

Borba će biti održana u Diseldorfu, a očekuje se da će ga na stadionu posmatrati više od 50.000 ljudi. Meč je na programu u subotu od 23 časa.

Komentari / 0

Ostavite komentar