Највише признање докторки са ВМА

Стручни колегијум и генерални директор Дома здравља "Др Миленко Марин" у Лозници, др Зоран Николић,одлучили су да Златну велику повељу, највише признање установе, понесе примаријуд доцент др Виолета Рабреновић са Клинике за нефрологију и трансплатације Војномедицинске академије у Београду.

Србија 25.11.2015 | 13:30
Највише признање докторки са ВМА

Др Николић каже да је комуникација са пацијентима, из Лознице и Јадра, била пресудна да ово престижно признање дође у руке ове угледне докторке и истакнутог универзитетског посленика, "јер месецима и година, у великом број наводе њену посвећеност болесним људима, подједјанко они који су били на лечењу и њихови најближи".

"Др Рабреновић нема никакав лични пословни однос са нашом нити са другим установама из нашег краја, већ је изградила најдивнији лекарски и људски мост знањем, пожртвованошћу, умећем, сјајним хуманистичким односом, са пацијентима, не само из нашег краја, јер она ни по чеми не дели пацијенте, а ми смо се, ето, сетили и одлучили да је наградимо"-каже др Николић.

Наша јустанова носи име др Миленка Марина, који је остао као један од најомиљенијих српских лекара свих времена, баш што је, у пацијентима, видео, као и др Рабреновић, некога за кога се ваља борити свим срцем и колико год је могуће.

Честитку др Рабреновић упутили су градоначелник Лознице, Видоје Петровић, и епископ шабачки Лаврентије, који је рекао да се "тој награди радују свети Козма и Дамјан, који су личним примером делајући као лекари, поручили какве наследнике желе.

"Др Виолета је, заиста, показала и показује да је добро научила. не само своју медицинску струку, већ поруке и поуке и светих као што су Козма и Дамјан".

В.Митрић

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тако треба...

25.11.2015 14:54

Цеститке др.Виолета по доброти и љепоти си украс свијета...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кристина

25.11.2015 15:25

Све цеститке мојој драгој докторки:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаста сиемпре

25.11.2015 15:43

Честитке најбољој и најлепшој докторки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈЕВО

25.11.2015 16:10

Драга и лијепа наса докторице,имао сам прилику да ме ти лицно лецис јос док је био др.Р.Хрвацевиц и она екипа са Максицем.Тад сам приметио да си велки цовјек и сам те Бог послао на медецину.То сто си лијепа и ту је Бог имао испрузену руку,али си струцњак врхунски.Свака среца теби и твојој породици.

ОДГОВОРИТЕ