Najviše priznanje doktorki sa VMA

Stručni kolegijum i generalni direktor Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u Loznici, dr Zoran Nikolić,odlučili su da Zlatnu veliku povelju, najviše priznanje ustanove, ponese primarijud docent dr Violeta Rabrenović sa Klinike za nefrologiju i transplatacije Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Srbija 25.11.2015 | 13:30
Najviše priznanje doktorki sa VMA

Dr Nikolić kaže da je komunikacija sa pacijentima, iz Loznice i Jadra, bila presudna da ovo prestižno priznanje dođe u ruke ove ugledne doktorke i istaknutog univerzitetskog poslenika, "jer mesecima i godina, u velikom broj navode njenu posvećenost bolesnim ljudima, podjedjanko oni koji su bili na lečenju i njihovi najbliži".

"Dr Rabrenović nema nikakav lični poslovni odnos sa našom niti sa drugim ustanovama iz našeg kraja, već je izgradila najdivniji lekarski i ljudski most znanjem, požrtvovanošću, umećem, sjajnim humanističkim odnosom, sa pacijentima, ne samo iz našeg kraja, jer ona ni po čemi ne deli pacijente, a mi smo se, eto, setili i odlučili da je nagradimo"-kaže dr Nikolić.

Naša justanova nosi ime dr Milenka Marina, koji je ostao kao jedan od najomiljenijih srpskih lekara svih vremena, baš što je, u pacijentima, video, kao i dr Rabrenović, nekoga za koga se valja boriti svim srcem i koliko god je moguće.

Čestitku dr Rabrenović uputili su gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, i episkop šabački Lavrentije, koji je rekao da se "toj nagradi raduju sveti Kozma i Damjan, koji su ličnim primerom delajući kao lekari, poručili kakve naslednike žele.

"Dr Violeta je, zaista, pokazala i pokazuje da je dobro naučila. ne samo svoju medicinsku struku, već poruke i pouke i svetih kao što su Kozma i Damjan".

V.Mitrić

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tako treba...

25.11.2015 14:54

Cestitke dr.Violeta po dobroti i ljepoti si ukras svijeta...

ODGOVORITE
Name

Kristina

25.11.2015 15:25

Sve cestitke mojoj dragoj doktorki:)

ODGOVORITE
Name

Hasta siempre

25.11.2015 15:43

Čestitke najboljoj i najlepšoj doktorki.

ODGOVORITE
Name

SARAJEVO

25.11.2015 16:10

Draga i lijepa nasa doktorice,imao sam priliku da me ti licno lecis jos dok je bio dr.R.Hrvacevic i ona ekipa sa Maksicem.Tad sam primetio da si velki covjek i sam te Bog poslao na medecinu.To sto si lijepa i tu je Bog imao ispruzenu ruku,ali si strucnjak vrhunski.Svaka sreca tebi i tvojoj porodici.

ODGOVORITE