САД: Авион ипак оборен у Сирији

Сједињене Америчке Државе вјерују да су турски ловци гађали руски војни авион док се он налазио у сиријском ваздушном простору, а након што је на кратко ушао у ваздушни простор Турске, изјавио је данас за Ројтерс један амерички званичник, који је хтио да остане анониман.

Свијет 25.11.2015 | 10:40
САД: Авион ипак оборен у Сирији

Он је навео да је та процјена донесена на темељу података о количини инфрацрвене енергије коју емитује авион, пренијела је британска агенција.

Ројтерс је синоћ пренио изјаву још једног неимнованог америчког званичника, који је рекао да САД вјерују да је упад руског војног авиона у турски ваздушни простор трајао тек неколико секунди, након чега су га турски ловци оборили.

Руско Министарство одбране је, међутим, синоћ објавило снимак који потврдјује да руски авион Су-24 ни у једном тренутку није напустио сиријски ваздушни простор.

Како је пренио Спутњик, летачки подаци које је објавило руско Министарство одбране, показују да Су-24 ни у једном тренутку није ушао у турски ваздушни простор и да је нападнут док је изводио легитимне маневре изнад Сирије.

Турска је јуче оборила руски војни авион на граници са Сиријом зато што је, како тврди турска војска, повриједио ваздушни простор Турске иако је више пута упозорен, док руско Министарство одбране истиче да руски авион није нарушио турски ваздушни простор.

НН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Аааа

25.11.2015 09:54

ЈЕДАН АНОНИМНИ ЗВАНИЦНИК,БАБА МАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех, брате,

25.11.2015 10:53

То на слици није СУ-24.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

25.11.2015 15:23

Сада је свима јасно какви су Срби људи, а какви су тамо неке хорде људи. Сјетите се обарања француског авиона изнад Републике Српске , и како су Срби поступали са њима, вратили смо пилоте Француској,а звијери су јуце убиле руског пилота иако је он,после поготка авиона, постао предмет заробљавања а не одстрела. Само толико, да још једном потврдимо српску људскост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: ех брате

25.11.2015 17:50

Па нећемо сад гледати у коњски нокат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.11.2015 17:53

Трази Ердоган и братија из ИД нуклеарку сад кад су видјели ста су урадили сад су се завукли у Обамино ду.е док је вруцо али мислим да је Ердоган пуцао сам себи у ноге јер ако Путин призна Курдистан распаде се и Турска.

ОДГОВОРИТЕ