SAD: Avion ipak oboren u Siriji

Sjedinjene Američke Države vjeruju da su turski lovci gađali ruski vojni avion dok se on nalazio u sirijskom vazdušnom prostoru, a nakon što je na kratko ušao u vazdušni prostor Turske, izjavio je danas za Rojters jedan američki zvaničnik, koji je htio da ostane anoniman.

Svijet 25.11.2015 | 10:40
SAD: Avion ipak oboren u Siriji

On je naveo da je ta procjena donesena na temelju podataka o količini infracrvene energije koju emituje avion, prenijela je britanska agencija.

Rojters je sinoć prenio izjavu još jednog neimnovanog američkog zvaničnika, koji je rekao da SAD vjeruju da je upad ruskog vojnog aviona u turski vazdušni prostor trajao tek nekoliko sekundi, nakon čega su ga turski lovci oborili.

Rusko Ministarstvo odbrane je, međutim, sinoć objavilo snimak koji potvrdjuje da ruski avion Su-24 ni u jednom trenutku nije napustio sirijski vazdušni prostor.

Kako je prenio Sputnjik, letački podaci koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane, pokazuju da Su-24 ni u jednom trenutku nije ušao u turski vazdušni prostor i da je napadnut dok je izvodio legitimne manevre iznad Sirije.

Turska je juče oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povrijedio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

NN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Aaaa

25.11.2015 09:54

JEDAN ANONIMNI ZVANICNIK,BABA MARA.

ODGOVORITE
Name

Eh, brate,

25.11.2015 10:53

To na slici nije SU-24.

ODGOVORITE
Name

VRS

25.11.2015 15:23

Sada je svima jasno kakvi su Srbi ljudi, a kakvi su tamo neke horde ljudi. Sjetite se obaranja francuskog aviona iznad Republike Srpske , i kako su Srbi postupali sa njima, vratili smo pilote Francuskoj,a zvijeri su juce ubile ruskog pilota iako je on,posle pogotka aviona, postao predmet zarobljavanja a ne odstrela. Samo toliko, da još jednom potvrdimo srpsku ljudskost.

ODGOVORITE
Name

Re: eh brate

25.11.2015 17:50

Pa nećemo sad gledati u konjski nokat

ODGOVORITE
Name

Md

25.11.2015 17:53

Trazi Erdogan i bratija iz ID nuklearku sad kad su vidjeli sta su uradili sad su se zavukli u Obamino du.e dok je vruco ali mislim da je Erdogan pucao sam sebi u noge jer ako Putin prizna Kurdistan raspade se i Turska.

ODGOVORITE