Мостар: Из гробнице нестало тијело покојника

Из гробнице породице Видић из Мостара нестао је ковчег с тијелом покојног Даворка Видића, који је на мостарском гробљу Маслине сахрањен 19. септембра ове године, потврдио је у изјави за Фену портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванске жупаније Људевит Марић.

Босна и Херцеговина 23.11.2015 | 16:10
Мостар: Из гробнице нестало тијело покојника

“Покојников брат Дубравко Видић нестанак тијела пријавио је 16. новембра, одмах је покренута истрага, но засад нема сазнања шта се догодило”, казао је Марић.

Видић је казао како је покојникова породица у шоку јер не зна ко је тијело украо из гробнице и гдје га је однио, нити због чега је то направио.

“Ја и моја супруга Љубица долазили смо на гробље одмах послије покопа. Послије десет или петнаест дана смо примијетили да на гробу нема крста с именом покојника. То нам је било чудно, али нисмо реаговали. Мислио сам да је то дјело неких вандала. Негдје пред Здушнице видио сам да је мало помакнута плоча на отвору гробнице. Ни тада ми није пало на памет оно најгоре. Упорно сам размишљао што се могло догодити јер ми је било јако чудно да нема крста и да је помакнута плоча. Можете замислити како сам се осјећао када сам се увјерио да је ковчег с тијелом мога покојнога брата једноставно нестао. Обраћао сам се и погребном друштву и свима који би могли имати било каква сазнања о нестанку ковчега с тијелом. Нико ништа не зна. Из полиције нисам добио никакве информације да је случај уопште покренут. Не знам шта да радим”, рекао је Видић за данашње издање мостарског Дневног листа.

Према важећем босанско-херцеговачком Закону о повреди мира покојника, казна за неовлаштено прекопавање, оштећење, рушење или било које друго скрнављење гроба, другог мјеста покопа или спомена на умрле кажњава ће се новчаном казном или казном затвора у трајању од једне године. Према том закону, свако ко неовлаштено ископа, однесе, оштети, уништи, сакрије или премјести тијело или дио тијела или пепео умрле особе казниће се новчаном казном или казном затвора у трајању до двије године.

Дубравко је рекао како ће учинити све како би тијело његова покојног брата Даворка достојно почивало.

“Нећу се смирити док се тијело мога брата не пронађе. Не знам ко је могао ово направити. У томе гробу су сахрањени моји родитељи и моја бака. Нисам могао нити сањати да ћу доживјети овако нешто. Присиљен сам тражити мртвог брата који је достојно сахрањен у породичној гробници”, казао је Дубравко за Дневни лист.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Баук

23.11.2015 15:39

Глупост, тијело је пребацила породица у другу гробницу. Свађа у породици је разлог неспоразума.

ОДГОВОРИТЕ