"Рај на земљи" за 40 долара за ноћ

Ако постоји “рај на земљи”, то је индонежанско острво Маратуа.

Путовања 23.11.2015 | 12:28
"Рај на земљи" за 40 долара за ноћ

Прелепе плаже са снежно белим песком, раскошне џунгле препуне безопасних животиња и смарагдне воде чине ово острво недалеко од обала Борнеа готово савршеном дестинацијом. Међутим, није за људе слабог здравља, будући да се до њега долази летом од Џакарте са преседањем у Борнеу, а онда двоипочасовном вожњом аутомобилом, па двоипочасовном пловидбом чамцем. Кад се све сабере, од престонице Индонезије до Маратуе путује се 12 сати.

Ипак, ово острво је вредно труда, а и врло повољно – ноћење у врло пристојним пансионима кошта свега 40 долара за ноћ. Истини за вољу, на њему има и луксузнијих варијанти смештаја (Маратуа Парадисе Ресорт) где ноћење кошта 1.000 долара.

У једном од пансиона “Маратуа Гуестхоусе” добијате свој бунгалов који није опремљен климом, али зато има јаке вентилаторе и мрежице против комараца.

Води га једна породица, чији чланови госте воде у обиласке оближњих острва, или на роњење.

Маратуа је идеална дестинација за љубитеље роњења, јер има неке од најбогатијих коралних спрудова на свету. Пливачи могу рачунати да ће се сусретати с корњачама и рибама свих облика и боја.

Влада Индонезије тренутно гради мали аеродром на острву, који ће вероватно бити завршен следеће године. Тада ће вам пут до Маратуе сигурно лакше пасти.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар