Шест мјесеци затвора због пребијања коња

Мушкарац чији су иницијали С.М. из села Добра Вода код Јагодине осуђен је на шест мјесеци затвора, условно на три године, због тешког злостављања коња у центру Јагодине.

Србија 23.11.2015 | 13:38
Шест мјесеци затвора због пребијања коња

Судија Основног суда у Јагодини Јасмина Ташковић рекла је, саопштавајући пресуду, да је С.М. проглашен кривим за кривично дјело убијање и злостављање животиња.

Инцидент се догодио 17. децембра прошле године, када је изнемогла животиња, вукући кола, пала и више није могла да устане, преносе београдски медији.

Окривљени је несрећног коња шутирао и тукао тјерајући га да устане, а, будући да животиња није могла да устане и да се то дешавало у главној улици у Јагодини, дошло је до саобраћајног колапса у том граду.

На интервенцију полиције коњ је збринут у Ветеринарској станици, а послије неколико дана је враћен власнику из Кончарева.

Предсједник Удружења за заштиту животиња АРГОС Инда Марјановић рекла је да постоји купац који би коњу омогућио љепши живот, али да удружење не може да сазна гдје се коњ налази.

Марјановићева је објаснила да, иако садашњи власник тврди да је коњ код њега и на сигурном, АРГОС има информацију да је продат, за сада, непознатом купцу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

блука

23.11.2015 12:49

Ма да, продали хуманисти коња непознатом купцу да од њега направи кобасице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОГОЈЕ

23.11.2015 13:12

Бас тако господине-гдјице јер се свинокољ приблизава пун ки је .урац тих хуманиста који се богате и кољу у име унесртецених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.11.2015 16:59

Додајте му још 6 година затвора односно 2 године условно одмах ће се сјетити. Свакаквих идиота има на овом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

23.11.2015 18:00

Морас бити рједак идиот па муцити тако племениту зивотињу!!!

ОДГОВОРИТЕ