Šest mjeseci zatvora zbog prebijanja konja

Muškarac čiji su inicijali S.M. iz sela Dobra Voda kod Jagodine osuđen je na šest mjeseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog teškog zlostavljanja konja u centru Jagodine.

Srbija 23.11.2015 | 13:38
Šest mjeseci zatvora zbog prebijanja konja

Sudija Osnovnog suda u Jagodini Jasmina Tašković rekla je, saopštavajući presudu, da je S.M. proglašen krivim za krivično djelo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Incident se dogodio 17. decembra prošle godine, kada je iznemogla životinja, vukući kola, pala i više nije mogla da ustane, prenose beogradski mediji.

Okrivljeni je nesrećnog konja šutirao i tukao tjerajući ga da ustane, a, budući da životinja nije mogla da ustane i da se to dešavalo u glavnoj ulici u Jagodini, došlo je do saobraćajnog kolapsa u tom gradu.

Na intervenciju policije konj je zbrinut u Veterinarskoj stanici, a poslije nekoliko dana je vraćen vlasniku iz Končareva.

Predsjednik Udruženja za zaštitu životinja ARGOS Inda Marjanović rekla je da postoji kupac koji bi konju omogućio ljepši život, ali da udruženje ne može da sazna gdje se konj nalazi.

Marjanovićeva je objasnila da, iako sadašnji vlasnik tvrdi da je konj kod njega i na sigurnom, ARGOS ima informaciju da je prodat, za sada, nepoznatom kupcu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bluka

23.11.2015 13:49

Ma da, prodali humanisti konja nepoznatom kupcu da od njega napravi kobasice.

ODGOVORITE
Name

BOGOJE

23.11.2015 14:12

Bas tako gospodine-gdjice jer se svinokolj priblizava pun ki je .urac tih humanista koji se bogate i kolju u ime unesrtecenih.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.11.2015 17:59

Dodajte mu još 6 godina zatvora odnosno 2 godine uslovno odmah će se sjetiti. Svakakvih idiota ima na ovom svijetu.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

23.11.2015 19:00

Moras biti rjedak idiot pa muciti tako plemenitu zivotinju!!!

ODGOVORITE