И даље на снази највиши ниво ванредног стања

Премијер Белгије Шарл Мишелизјавио је на вечерашњој прес конфернецији да у Бриселу остаје највиши ниво ванредног стања.

Свијет 22.11.2015 | 19:29
И даље на снази највиши ниво ванредног стања

Тако ће Белгија ући у трећи дан највишег, четвртог нивоа ванредног стања. Најављено је да сутра неће радити школе, универзитети ни подземна жељезница.

Брисел је током цијелог викенда био блокиран јер је тамошња полиција у потрази за потенцијалним терористима међу којима је и Салах Абдеслам, учесник терористичких напада у Паризу.

Белгијски министар унутрашњих послова Жан Жамбон данас је изјавио да је могуће да се у тој земљи у бјекству налази више осумњичених повезаних са нападима на Париз.

Он је рекао за тв станицу ВРТ да је то разлог зашто је Белгија у протеклих неколико дана предузела толико безбједносних мјера, преноси АП.

Претходно су белгијске власти рекле да се вјерује да се главни осумњичени Салах Абдеслам налази у Белгији.

Жамбон је, међутим, данас казао да пријетња са којом је суочен Брисел неће нужно нестати ако би он био пронађен, јер "нажалост, пријетња је шира од само једне личности".

Према неким наводима, у Белгији је у току потрага за чак десетак осумњичених од којих двојица носе спремне бомбе.

Градоначелник бриселске општине Шербек, Бернар Клерфе, упозорио је данас белгијску јавност да се на подручју Брисела налазе двојица терориста који би могли да почине веома опасна дјела.

У Бриселу су данас други дан заредом на снази највише мјере безбједности, уведене након терористичких напада у Паризу прије девет дана, па су улице белгијске престонице углавном празне, а полицијска потрага за осумњиченим нападачем из Париза Салахом Абдесламом се наставља.

Коментари / 0

Оставите коментар