I dalje na snazi najviši nivo vanrednog stanja

Premijer Belgije Šarl Mišelizjavio je na večerašnjoj pres konferneciji da u Briselu ostaje najviši nivo vanrednog stanja.

Svijet 22.11.2015 | 19:29
I dalje na snazi najviši nivo vanrednog stanja

Tako će Belgija ući u treći dan najvišeg, četvrtog nivoa vanrednog stanja. Najavljeno je da sutra neće raditi škole, univerziteti ni podzemna željeznica.

Brisel je tokom cijelog vikenda bio blokiran jer je tamošnja policija u potrazi za potencijalnim teroristima među kojima je i Salah Abdeslam, učesnik terorističkih napada u Parizu.

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon danas je izjavio da je moguće da se u toj zemlji u bjekstvu nalazi više osumnjičenih povezanih sa napadima na Pariz.

On je rekao za tv stanicu VRT da je to razlog zašto je Belgija u proteklih nekoliko dana preduzela toliko bezbjednosnih mjera, prenosi AP.

Prethodno su belgijske vlasti rekle da se vjeruje da se glavni osumnjičeni Salah Abdeslam nalazi u Belgiji.

Žambon je, međutim, danas kazao da prijetnja sa kojom je suočen Brisel neće nužno nestati ako bi on bio pronađen, jer "nažalost, prijetnja je šira od samo jedne ličnosti".

Prema nekim navodima, u Belgiji je u toku potraga za čak desetak osumnjičenih od kojih dvojica nose spremne bombe.

Gradonačelnik briselske opštine Šerbek, Bernar Klerfe, upozorio je danas belgijsku javnost da se na području Brisela nalaze dvojica terorista koji bi mogli da počine veoma opasna djela.

U Briselu su danas drugi dan zaredom na snazi najviše mjere bezbjednosti, uvedene nakon terorističkih napada u Parizu prije devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policijska potraga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom se nastavlja.

Komentari / 0

Ostavite komentar