Судар титана! Може ли Ноле да се реваншира Роџеру за нови историјски успјех?

Тешко да постоји бољи начин да се тениска сезона оконча од дуела Новак Ђоковић - Роџер Федерер. Они ће у недељу од 19 часова играти за титулу завршног Мастерса у Лондону, после веома сигурне игре у полуфиналним партијама.

Тенис 22.11.2015 | 13:40
Судар титана! Може ли Ноле да се реваншира Роџеру за нови историјски успјех?

Прошле године је требало да се великани тениса састану у финалној борби, али је Швајцарац одустао због повреде леђа. Сада је "наоштрен", победио је Ђоковића у групној фази, а није се либио ни да пецне "броја 1" помало провокативном шалом. После тога, подсетио се успеха Ђоковића у 2015. години.

"Имао је невероватну сезону, био је сјајан и против Рафе. Знам да ће бити тешко, али даћу све од себе. Последњи је меч у сезони, нема друге него да се максимум остави на терену", рекао је Федерер после тријумфа над Вавринком.

Бројке говоре
Он и Новак ће играти седмо финале ове године, Ђоковић води са 4-2 (укупно је 4-3 у овогодишњем учинку). Недавном победом у групи, Швајцарац је опет повео у међусобним сусретима (22-21), чиме није дозволио Новаку да га коначно превазиђе.

Федерер ће напасти седму титулу у сезони и 89. у каријери, док је Ђоковић на путу да постане први тенисер који је четири пута узастопно освајао завршни Мастерс. Био је шампион и 2008. године, Швајцарац је шест пута долазио до трофеја у Лондону.

Новак је већ оборио један рекорд против Рафе, постао је први тенисер који је забележио чак 30 победа у сезони над ривалима из Топ 10, а ако се реваншира Роџеру, биће то 59. титула.

Коментари / 0

Оставите коментар