Sudar titana! Može li Nole da se revanšira Rodžeru za novi istorijski uspjeh?

Teško da postoji bolji način da se teniska sezona okonča od duela Novak Đoković - Rodžer Federer. Oni će u nedelju od 19 časova igrati za titulu završnog Mastersa u Londonu, posle veoma sigurne igre u polufinalnim partijama.

Tenis 22.11.2015 | 13:40
Sudar titana! Može li Nole da se revanšira Rodžeru za novi istorijski uspjeh?

Prošle godine je trebalo da se velikani tenisa sastanu u finalnoj borbi, ali je Švajcarac odustao zbog povrede leđa. Sada je "naoštren", pobedio je Đokovića u grupnoj fazi, a nije se libio ni da pecne "broja 1" pomalo provokativnom šalom. Posle toga, podsetio se uspeha Đokovića u 2015. godini.

"Imao je neverovatnu sezonu, bio je sjajan i protiv Rafe. Znam da će biti teško, ali daću sve od sebe. Poslednji je meč u sezoni, nema druge nego da se maksimum ostavi na terenu", rekao je Federer posle trijumfa nad Vavrinkom.

Brojke govore
On i Novak će igrati sedmo finale ove godine, Đoković vodi sa 4-2 (ukupno je 4-3 u ovogodišnjem učinku). Nedavnom pobedom u grupi, Švajcarac je opet poveo u međusobnim susretima (22-21), čime nije dozvolio Novaku da ga konačno prevaziđe.

Federer će napasti sedmu titulu u sezoni i 89. u karijeri, dok je Đoković na putu da postane prvi teniser koji je četiri puta uzastopno osvajao završni Masters. Bio je šampion i 2008. godine, Švajcarac je šest puta dolazio do trofeja u Londonu.

Novak je već oborio jedan rekord protiv Rafe, postao je prvi teniser koji je zabeležio čak 30 pobeda u sezoni nad rivalima iz Top 10, a ako se revanšira Rodžeru, biće to 59. titula.

Komentari / 0

Ostavite komentar