НБА: Никси у серији, Харден заказао, Боби без минута!

Протекле ноћи у НБА лиги је одиграно седам утакмица, а од српских кошаркаша на терену је могао да се нађе само Бобан Марјановић, али је он остао на клупи.

Кошарка 22.11.2015 | 13:00
НБА: Никси у серији, Харден заказао, Боби без минута!

Његови Сан Антонио Спарси су на свом терену победили Мемфис Гризлисе са 92:82, а вече је обележила четврта победа заредом Њујорк Никса, који су славили против Рокитса у Хјустону са 107:102.

Кливленд Кавалирси су у једном од дербија вечери били бољи од Атланта Хокса са 109:97, а у центру пажње се нашао и Двејн Вејд, који је постао 50. најбољи стрелац у историји најјаче лиге на свету у победи над Филаделфија 76ерсима са 96:91.

У осталим утакмицама, Сакраменто Кингси су победили Орландо Меџик са 97:91, Индијана Пејсерси су били убедљиви против Милвоки Бакса са 123:86, док су Вашингтон Визардси славили против Пистонса у Детроиту са 97:95.

Никси су на гостовању Рокитсима дошли до четвртог тријумфа заредом, а осмог од почетка сезоне, у којем је најбољи био Кристапс Порзингис са 24 поена и 14 скокова. Велику помоћ млади летонски кошаркаш имао је у Арону Афлалу, који је додао 16 поена и шест скокова, док је Кармело Ентони имао 14 поена и шест скокова.

На другој страни, Џејмс Харден није одиграо као на појединим претходним утакмицама и ту јен завршио са 24 поена и десет скокова. Теренс Џонс је имао 18 поена и девет скокова у редовима Рокитса, који су забележили девети пораз, док је Клинт Капела уписао 16 поена и 14 скокова.

Спарси су у ноћи између суботе и недеље уписали десети тријумф, а уједно су и прекинули низ од четири победе Гризлиса, без Марјановића, који је одлуком Грега Поповићан остао на клупи. Каваи Ленард је предводио Тексашане са 19 поена и седам скокова, Тони Паркер је додао поен мање, а Ману Ђинобили 15 поена. Код Гризлиса, који су искористили само деветорицу играча протекле ноћи, Мајк Конли је имао 16 поена и пет асистенција, а Кортни Ли поен мање.

Десету победу остварили су и Кавалирси, а овога пута Кевин Лав се посебно истакао са 25 поена и 11 скокова, а одличан је био и Леброн Џејмс са 19 поена, 11 скокова и осам асистенција. Џеј Ар Смит је утакмицу завршио са 15 поена, док је код Хокса, који су забележили шести пораз, по 14 поена имали Пол Милсап и Кајл Корвер. Милсап је додао и 11 скокова и пет асистенција.

Вејд је у тријумфу Хита над 76ерсима постао 50. најбољи стрелац у историји НБА лиге, претекавши Дејла Елиса већ у другој четвртини. Тада је са слободних бацања уписао свој 19.005. поен у каријери и за један поен претекао Елиса, а тај дуел је завршио са 27 поена и седам скокова. По 13 поена додали су Крис Бош, који је имао и 11 скокова, и Хасан Вајтсајд, са два скока мање. Међу гостима, који су уписали већ 14. пораз ове сезоне, без иједног тријумфа, Ајзеја Канан је уписао 22 поена, један више од Роберта Ковингтона, који је имао и шест скокова.

Најузбудљивији меч вечери одигран је у Детроиту, где су Визардси славили захваљујући томе што су у потпуности затворили Ала Драмонда. Нене је са 18 поена и седам скокова учествовао у том тријумфу, Ото Портер јуниор је додао поен мање, из пет скокова. Запажени су са били Марцин Гортат, који је имао и осам скокова, и Рамон Сешонс, који је уписао и девет асистенција.

Код Пистонса, који сада имају скор 7/6, Реџи Џексон је имао 20 поена и девет асистенција, Маркус Морис је уписао 18 поена и девет скокова, а Ерсан Иљасова исти број поена. Драмонд је заустављен на само осам поена, али је имао 13 скокова.

Демаркус Казинс је имао сјајно вече у тријумфу Кингса у Орланду, пошто је утакмицу завршио са 29 поена, 12 скокова и шест асистенција. Тиму из престонице Калифорније тако је донео пети тријумф ове сезоне, а Меџику нанео седми пораз. Раџон Рондо је додао 13 поена, седам скокова и девет асистенција у тој победи, а Марко Белинели исти број поена. У редовима пораженог тима, Тобијас Харис је имао 24 поена.

У јединој преосталој утакмици, Пејсерси су убедљиво уписали осми тријумф, док су Бакси уписали осми пораз. Си Џеј Мајлс је био најбољи у домаћем тиму са 21 поеном, једним више од Пола Џорџа, који је додао по седам скокова и асистенција, и Џордана Хила, који је уписао и 11 скокова. Међу Баксима, Грег Монро је имао 11 поена и 14 скокова.

Резултати утакмица од суботе:
Орландо Меџик – Сакраменто Кингс 91:97
Индијана Пејсерс – Милвоки Бакс 123:86
Кливленд Кавалирс – Атланта Хокс 109:97
Детроит Пистонс – Вашингтон Визардс 95:97
Мајами Хит – Филаделфија 76ерс 96:91
Хјустон Рокитс – Њујорк Никс 102:107
Сан Антонио Спарс – Мемфис Гризлис 92:82

Коментари / 0

Оставите коментар