NBA: Niksi u seriji, Harden zakazao, Bobi bez minuta!

Protekle noći u NBA ligi je odigrano sedam utakmica, a od srpskih košarkaša na terenu je mogao da se nađe samo Boban Marjanović, ali je on ostao na klupi.

Košarka 22.11.2015 | 13:00
NBA: Niksi u seriji, Harden zakazao, Bobi bez minuta!

Njegovi San Antonio Sparsi su na svom terenu pobedili Memfis Grizlise sa 92:82, a veče je obeležila četvrta pobeda zaredom Njujork Niksa, koji su slavili protiv Rokitsa u Hjustonu sa 107:102.

Klivlend Kavalirsi su u jednom od derbija večeri bili bolji od Atlanta Hoksa sa 109:97, a u centru pažnje se našao i Dvejn Vejd, koji je postao 50. najbolji strelac u istoriji najjače lige na svetu u pobedi nad Filadelfija 76ersima sa 96:91.

U ostalim utakmicama, Sakramento Kingsi su pobedili Orlando Medžik sa 97:91, Indijana Pejsersi su bili ubedljivi protiv Milvoki Baksa sa 123:86, dok su Vašington Vizardsi slavili protiv Pistonsa u Detroitu sa 97:95.

Niksi su na gostovanju Rokitsima došli do četvrtog trijumfa zaredom, a osmog od početka sezone, u kojem je najbolji bio Kristaps Porzingis sa 24 poena i 14 skokova. Veliku pomoć mladi letonski košarkaš imao je u Aronu Aflalu, koji je dodao 16 poena i šest skokova, dok je Karmelo Entoni imao 14 poena i šest skokova.

Na drugoj strani, Džejms Harden nije odigrao kao na pojedinim prethodnim utakmicama i tu jen završio sa 24 poena i deset skokova. Terens Džons je imao 18 poena i devet skokova u redovima Rokitsa, koji su zabeležili deveti poraz, dok je Klint Kapela upisao 16 poena i 14 skokova.

Sparsi su u noći između subote i nedelje upisali deseti trijumf, a ujedno su i prekinuli niz od četiri pobede Grizlisa, bez Marjanovića, koji je odlukom Grega Popovićan ostao na klupi. Kavai Lenard je predvodio Teksašane sa 19 poena i sedam skokova, Toni Parker je dodao poen manje, a Manu Đinobili 15 poena. Kod Grizlisa, koji su iskoristili samo devetoricu igrača protekle noći, Majk Konli je imao 16 poena i pet asistencija, a Kortni Li poen manje.

Desetu pobedu ostvarili su i Kavalirsi, a ovoga puta Kevin Lav se posebno istakao sa 25 poena i 11 skokova, a odličan je bio i Lebron Džejms sa 19 poena, 11 skokova i osam asistencija. Džej Ar Smit je utakmicu završio sa 15 poena, dok je kod Hoksa, koji su zabeležili šesti poraz, po 14 poena imali Pol Milsap i Kajl Korver. Milsap je dodao i 11 skokova i pet asistencija.

Vejd je u trijumfu Hita nad 76ersima postao 50. najbolji strelac u istoriji NBA lige, pretekavši Dejla Elisa već u drugoj četvrtini. Tada je sa slobodnih bacanja upisao svoj 19.005. poen u karijeri i za jedan poen pretekao Elisa, a taj duel je završio sa 27 poena i sedam skokova. Po 13 poena dodali su Kris Boš, koji je imao i 11 skokova, i Hasan Vajtsajd, sa dva skoka manje. Među gostima, koji su upisali već 14. poraz ove sezone, bez ijednog trijumfa, Ajzeja Kanan je upisao 22 poena, jedan više od Roberta Kovingtona, koji je imao i šest skokova.

Najuzbudljiviji meč večeri odigran je u Detroitu, gde su Vizardsi slavili zahvaljujući tome što su u potpunosti zatvorili Ala Dramonda. Nene je sa 18 poena i sedam skokova učestvovao u tom trijumfu, Oto Porter junior je dodao poen manje, iz pet skokova. Zapaženi su sa bili Marcin Gortat, koji je imao i osam skokova, i Ramon Sešons, koji je upisao i devet asistencija.

Kod Pistonsa, koji sada imaju skor 7/6, Redži Džekson je imao 20 poena i devet asistencija, Markus Moris je upisao 18 poena i devet skokova, a Ersan Iljasova isti broj poena. Dramond je zaustavljen na samo osam poena, ali je imao 13 skokova.

Demarkus Kazins je imao sjajno veče u trijumfu Kingsa u Orlandu, pošto je utakmicu završio sa 29 poena, 12 skokova i šest asistencija. Timu iz prestonice Kalifornije tako je doneo peti trijumf ove sezone, a Medžiku naneo sedmi poraz. Radžon Rondo je dodao 13 poena, sedam skokova i devet asistencija u toj pobedi, a Marko Belineli isti broj poena. U redovima poraženog tima, Tobijas Haris je imao 24 poena.

U jedinoj preostaloj utakmici, Pejsersi su ubedljivo upisali osmi trijumf, dok su Baksi upisali osmi poraz. Si Džej Majls je bio najbolji u domaćem timu sa 21 poenom, jednim više od Pola Džordža, koji je dodao po sedam skokova i asistencija, i Džordana Hila, koji je upisao i 11 skokova. Među Baksima, Greg Monro je imao 11 poena i 14 skokova.

Rezultati utakmica od subote:
Orlando Medžik – Sakramento Kings 91:97
Indijana Pejsers – Milvoki Baks 123:86
Klivlend Kavalirs – Atlanta Hoks 109:97
Detroit Pistons – Vašington Vizards 95:97
Majami Hit – Filadelfija 76ers 96:91
Hjuston Rokits – Njujork Niks 102:107
San Antonio Spars – Memfis Grizlis 92:82

Komentari / 0

Ostavite komentar