Надал пред меч са Новаком: Како играти против бољег од себе?!

Рафаел Надал забележио је максималан учинак у групи "Илие Настасе" на завршном Мастерсу у Лондону пред полуфинални окршај са Новаком Ђоковићем, па пун самопоуздања улази у меч.

Тенис 21.11.2015 | 11:40
Надал пред меч са Новаком: Како играти против бољег од себе?!

После тријумфа над Станом Вавринком и Ендијем Марејем у два сета, Рафа је победио Давида Ферера са 6:7, 6:3, 6:4.

"Лепо је када вежеш три победе против играча из Топ 8. Не знам шта ће се догодити на мечу са Новаком, биће тешко играти против неког ко игра боље од тебе. Ово је нова шанса да се надмећем са најбољима, да видим да ли сам опет способан за највиши ниво. Против Новака знам шта би требало да радим, али знам и да је врло тешко то извести. Морам бити агресиван и психолошки јак. Наравно, волео бих и да освојим завршни Мастерс. Видећемо, на мени је да се борим", рекао је Надал.

Рафаел Надал рекао је да мора да игра најбоље што уме уколико жели да се супротстави Новаку Ђоковићу у полуфиналу Завршног Мастерса.

Ђоковић и Надал ће се састати у борби за финале турнира у Лондону – Шпанац је завршио на првом месту групе „Илие Настасе“, док је Србин био други у „Стен Смит“ групи.

То ће бити 46. дуел двојице великих ривала, а Ђоковић има прилику да изједначи на 23-23 у међусобном скору. Меч је на програму од 15 часова по нашем времену.

„То је још један корак и не знам како ће се ситуација одвијати сутра. Чека ме изузетно тежак меч против играча који игра све боље. Морам да играм најбоље ако желим да имам било какву шансу. То ћу покушати да урадим, али је добар посао већ направљен. Много позитивних ствари сам учинио током последње две недеље и ово је била седмица потврде. Сутра је још једна прилика против најбољег – видећу да ли сам способан да се поново такмичим на високом нивоу“, рекао је Надал.

Њих двојица последњи пут су се састали у финалу Пекинга, када је Србин славио препустивши противнику само четири гема, али није било лако као што резултат сугерише.

„Резултат је био веома убедљив – 6:2, 6:2. Међутим, први сет није био лак у погледу игре, у то нема сумње. Меч је требало да буде неизвеснији, али на крају дана је писало 6:2, 6:2. То је то. Видећемо сутра да ли могу да освојим више гемова“, додао је Шпанац.

Сада зна план који му је неопходан да би изазвао најбољег на свету, а он је веома једноставан.

„Тактика у тенису представља ситнице које можете изменити. Најбоља могућа тактика јесте да играте баш, баш добро, то је лакша тактика. Постоје одређени сегменти које знате да морате да урадите против неких играча. Против Новака знам шта треба да радим, али ће бити веома тешко то спровести у дели. Он је велики изазов, али нисам забринут. Срећан како се све одвија и сутра је нови корак. Мотивише ме што ћу играти у том мечу, али у исто време осећам да сам урадио све што је било потребно до данас. Играо сам добро и то је нешто што ћу моћи да понесем кући. Надам се да ћу сутра имати добар меч и моћи да се такмичим, па ћемо видети“, навео је Рафа.

Након најслабије сезоне у последњих седам-осам година, Надал је подигао форму у финишу, нанизао неколико значајних победа и пун оптимизма чека почетак нове.

„За мене је најважнији да наставим истим путем – да напорно радим, тренирам као и до сада, радим исте ствари и да са енергијом коју сам имао данас почнем следећу сезону. Ако будем успео да играм овако, мислим да ће следећа сезона бити позитивна за мене“, закључио је Надал. 

Коментари / 0

Оставите коментар