Nadal pred meč sa Novakom: Kako igrati protiv boljeg od sebe?!

Rafael Nadal zabeležio je maksimalan učinak u grupi "Ilie Nastase" na završnom Mastersu u Londonu pred polufinalni okršaj sa Novakom Đokovićem, pa pun samopouzdanja ulazi u meč.

Tenis 21.11.2015 | 11:40
Nadal pred meč sa Novakom: Kako igrati protiv boljeg od sebe?!

Posle trijumfa nad Stanom Vavrinkom i Endijem Marejem u dva seta, Rafa je pobedio Davida Ferera sa 6:7, 6:3, 6:4.

"Lepo je kada vežeš tri pobede protiv igrača iz Top 8. Ne znam šta će se dogoditi na meču sa Novakom, biće teško igrati protiv nekog ko igra bolje od tebe. Ovo je nova šansa da se nadmećem sa najboljima, da vidim da li sam opet sposoban za najviši nivo. Protiv Novaka znam šta bi trebalo da radim, ali znam i da je vrlo teško to izvesti. Moram biti agresivan i psihološki jak. Naravno, voleo bih i da osvojim završni Masters. Videćemo, na meni je da se borim", rekao je Nadal.

Rafael Nadal rekao je da mora da igra najbolje što ume ukoliko želi da se suprotstavi Novaku Đokoviću u polufinalu Završnog Mastersa.

Đoković i Nadal će se sastati u borbi za finale turnira u Londonu – Španac je završio na prvom mestu grupe „Ilie Nastase“, dok je Srbin bio drugi u „Sten Smit“ grupi.

To će biti 46. duel dvojice velikih rivala, a Đoković ima priliku da izjednači na 23-23 u međusobnom skoru. Meč je na programu od 15 časova po našem vremenu.

„To je još jedan korak i ne znam kako će se situacija odvijati sutra. Čeka me izuzetno težak meč protiv igrača koji igra sve bolje. Moram da igram najbolje ako želim da imam bilo kakvu šansu. To ću pokušati da uradim, ali je dobar posao već napravljen. Mnogo pozitivnih stvari sam učinio tokom poslednje dve nedelje i ovo je bila sedmica potvrde. Sutra je još jedna prilika protiv najboljeg – videću da li sam sposoban da se ponovo takmičim na visokom nivou“, rekao je Nadal.

Njih dvojica poslednji put su se sastali u finalu Pekinga, kada je Srbin slavio prepustivši protivniku samo četiri gema, ali nije bilo lako kao što rezultat sugeriše.

„Rezultat je bio veoma ubedljiv – 6:2, 6:2. Međutim, prvi set nije bio lak u pogledu igre, u to nema sumnje. Meč je trebalo da bude neizvesniji, ali na kraju dana je pisalo 6:2, 6:2. To je to. Videćemo sutra da li mogu da osvojim više gemova“, dodao je Španac.

Sada zna plan koji mu je neophodan da bi izazvao najboljeg na svetu, a on je veoma jednostavan.

„Taktika u tenisu predstavlja sitnice koje možete izmeniti. Najbolja moguća taktika jeste da igrate baš, baš dobro, to je lakša taktika. Postoje određeni segmenti koje znate da morate da uradite protiv nekih igrača. Protiv Novaka znam šta treba da radim, ali će biti veoma teško to sprovesti u deli. On je veliki izazov, ali nisam zabrinut. Srećan kako se sve odvija i sutra je novi korak. Motiviše me što ću igrati u tom meču, ali u isto vreme osećam da sam uradio sve što je bilo potrebno do danas. Igrao sam dobro i to je nešto što ću moći da ponesem kući. Nadam se da ću sutra imati dobar meč i moći da se takmičim, pa ćemo videti“, naveo je Rafa.

Nakon najslabije sezone u poslednjih sedam-osam godina, Nadal je podigao formu u finišu, nanizao nekoliko značajnih pobeda i pun optimizma čeka početak nove.

„Za mene je najvažniji da nastavim istim putem – da naporno radim, treniram kao i do sada, radim iste stvari i da sa energijom koju sam imao danas počnem sledeću sezonu. Ako budem uspeo da igram ovako, mislim da će sledeća sezona biti pozitivna za mene“, zaključio je Nadal. 

Komentari / 0

Ostavite komentar