Кад би првенство Шпаније било само за Шпанце, Барса и Реал у озбиљном проблему

Свет обрнут наопачке! Еибар, Билбао, Рајо Ваљекано не би имали ништа против...

Фудбал 22.11.2015 | 11:20
Кад би првенство Шпаније било само за Шпанце, Барса и Реал у озбиљном проблему

Нема ту никакве мистерије. Обавеза челника највећих клубова на свету је да имају и најбоље тимове на планету. Без обзира на националност играча. Правила дозвољавају и да се домаћи играчи сасви, запоставе. Да је другачије, вероватно и и највећи клубови другачије пословали. Али пошто није јасно је да се у срединама у којима су пехари у опису радног места не обазиру превише на то ко је одакле. Па тако и шпански гиганти Реал Мадрид и Барселона снагу базирају на снагама играча са свих меридијана.

Међутим, тек кад видимо како би изгледала табела Примере када би се рачунали само голови шпанских фудбалера схватимо у ствари колико је ствар отишла предалеко.

Примера ради, да је странцима забрањено да играју у елитном рангу такмичења у Шпанији Барселона би - веровала или не - таворила на зачељу табеле без иједне једине победе и само голом крај свог имена?! У доњем дому био би и Реал, додуше значајно боље пласиран 12. месту, испред таквих величина какве су Лас Палмас, Еспањол, Малага, Севиља, Леванте и Гранада.

На само врху шепурили би се Баски. Али за разлику од неких ранијих година не Атлетик из Билбаа, који би гледао у леђа комшијском Еибару, једном од - како их од мила зовемо у редакцији МОЗЗАРТ Спорта - клубова пријатеља фудбала, јер увек играју унапред. Исто важи и за трећепласирани Рајо Ваљекано, док би Валенсији на четвртом месту било мање више свеједно. Другопласирани Билбао морао би да се задовољи титулом најефикаснијег тима у Примери.

Занимљив поглед на свет, мада не исувише у вези са реалношћу. Јер нема сумње да би и Шпанци у највећим клубовима Примере чешће тресли мреже да испред себе немају але какве су Меси, Роналдо, Суарез, Нејмар, Бензема....

Коментари / 0

Оставите коментар