Kad bi prvenstvo Španije bilo samo za Špance, Barsa i Real u ozbiljnom problemu

Svet obrnut naopačke! Eibar, Bilbao, Rajo Valjekano ne bi imali ništa protiv...

Fudbal 22.11.2015 | 11:20
Kad bi prvenstvo Španije bilo samo za Špance, Barsa i Real u ozbiljnom problemu

Nema tu nikakve misterije. Obaveza čelnika najvećih klubova na svetu je da imaju i najbolje timove na planetu. Bez obzira na nacionalnost igrača. Pravila dozvoljavaju i da se domaći igrači sasvi, zapostave. Da je drugačije, verovatno i i najveći klubovi drugačije poslovali. Ali pošto nije jasno je da se u sredinama u kojima su pehari u opisu radnog mesta ne obaziru previše na to ko je odakle. Pa tako i španski giganti Real Madrid i Barselona snagu baziraju na snagama igrača sa svih meridijana.

Međutim, tek kad vidimo kako bi izgledala tabela Primere kada bi se računali samo golovi španskih fudbalera shvatimo u stvari koliko je stvar otišla predaleko.

Primera radi, da je strancima zabranjeno da igraju u elitnom rangu takmičenja u Španiji Barselona bi - verovala ili ne - tavorila na začelju tabele bez ijedne jedine pobede i samo golom kraj svog imena?! U donjem domu bio bi i Real, doduše značajno bolje plasiran 12. mestu, ispred takvih veličina kakve su Las Palmas, Espanjol, Malaga, Sevilja, Levante i Granada.

Na samo vrhu šepurili bi se Baski. Ali za razliku od nekih ranijih godina ne Atletik iz Bilbaa, koji bi gledao u leđa komšijskom Eibaru, jednom od - kako ih od mila zovemo u redakciji MOZZART Sporta - klubova prijatelja fudbala, jer uvek igraju unapred. Isto važi i za trećeplasirani Rajo Valjekano, dok bi Valensiji na četvrtom mestu bilo manje više svejedno. Drugoplasirani Bilbao morao bi da se zadovolji titulom najefikasnijeg tima u Primeri.

Zanimljiv pogled na svet, mada ne isuviše u vezi sa realnošću. Jer nema sumnje da bi i Španci u najvećim klubovima Primere češće tresli mreže da ispred sebe nemaju ale kakve su Mesi, Ronaldo, Suarez, Nejmar, Benzema....

Komentari / 0

Ostavite komentar