Вукчевић: Извините! Имао сам све, а нисам урадио ништа!

Некадашње Партизаново чудо од детета признаје да га је непримерено понашање коштало боље каријере!

Фудбал 22.11.2015 | 10:40
Вукчевић: Извините! Имао сам све, а нисам урадио ништа!

Када је га је Владимир Вермезовић почетком 2004. године, с непуних 18 година, увео у игру на блатњавом терену у Чачку, сви који су гледали тај меч констатовали су како су црно-бели добили нову звезду!

Преокренуо је тај меч, и успут демонстрирао моћ: чврст у дуелу, сигуран с лоптом, топовски ударац... Симон Вукчевић је имао све! И прерано је то схватио... Био је неуктротив за ривале, али много чешће за своје тренере. У Партизану је на дресу носио број један пре 20. године, што је само један од гафова које је правио.

Продат је руском Сатурну 2006. за четири милиона евра, много мање него што је прогнозирано, а шансу да преокрене каријеру добијао је у великим лигама и клубовима Спортингу из Лисабона (2007-2011) и Блекбурну (2011-2013). Није успео, па је преко Карпата, Војводине, Левадијакоса стигао до кипарског Неона из Паралимнија где данас игра у 29. години.

Како играч с таквим предиспозицијама није успео да направи бољу каријеру, многи се често запитају, па и Португалци, који га нису заборавили...

„Био сам клинац, и мислио сам да могу све. Да сам важнији од тренера, председника... Нисам прихватао ничију помоћ. Тек касније сам схватио какве сам грешке правио, и једино што могу је да се извиним свима. Моје понашање није било у реду. Штета. Имао сам све, одличне предиспозиције, а нисам вратио скоро ништа“, истакао је, између осталог, Вукчевић у интервјуу за португалски сајт Зерозеро.

Ове његове речи свакако могу да послуже за наук многим младим играчима с ових простора који се сада налазе у ситуацији у којој је црногорски репрезентативац био као тинејџер. Иако су на мети многих клубова, и очекују их свакако милионски трансфери, али су тек на почетку свог фудбалског пута.

Коментари / 0

Оставите коментар