Vukčević: Izvinite! Imao sam sve, a nisam uradio ništa!

Nekadašnje Partizanovo čudo od deteta priznaje da ga je neprimereno ponašanje koštalo bolje karijere!

Fudbal 22.11.2015 | 10:40
Vukčević: Izvinite! Imao sam sve, a nisam uradio ništa!

Kada je ga je Vladimir Vermezović početkom 2004. godine, s nepunih 18 godina, uveo u igru na blatnjavom terenu u Čačku, svi koji su gledali taj meč konstatovali su kako su crno-beli dobili novu zvezdu!

Preokrenuo je taj meč, i usput demonstrirao moć: čvrst u duelu, siguran s loptom, topovski udarac... Simon Vukčević je imao sve! I prerano je to shvatio... Bio je neuktrotiv za rivale, ali mnogo češće za svoje trenere. U Partizanu je na dresu nosio broj jedan pre 20. godine, što je samo jedan od gafova koje je pravio.

Prodat je ruskom Saturnu 2006. za četiri miliona evra, mnogo manje nego što je prognozirano, a šansu da preokrene karijeru dobijao je u velikim ligama i klubovima Sportingu iz Lisabona (2007-2011) i Blekburnu (2011-2013). Nije uspeo, pa je preko Karpata, Vojvodine, Levadijakosa stigao do kiparskog Neona iz Paralimnija gde danas igra u 29. godini.

Kako igrač s takvim predispozicijama nije uspeo da napravi bolju karijeru, mnogi se često zapitaju, pa i Portugalci, koji ga nisu zaboravili...

„Bio sam klinac, i mislio sam da mogu sve. Da sam važniji od trenera, predsednika... Nisam prihvatao ničiju pomoć. Tek kasnije sam shvatio kakve sam greške pravio, i jedino što mogu je da se izvinim svima. Moje ponašanje nije bilo u redu. Šteta. Imao sam sve, odlične predispozicije, a nisam vratio skoro ništa“, istakao je, između ostalog, Vukčević u intervjuu za portugalski sajt Zerozero.

Ove njegove reči svakako mogu da posluže za nauk mnogim mladim igračima s ovih prostora koji se sada nalaze u situaciji u kojoj je crnogorski reprezentativac bio kao tinejdžer. Iako su na meti mnogih klubova, i očekuju ih svakako milionski transferi, ali su tek na početku svog fudbalskog puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar