Асад:Турска игра прљаву игру у Сирији

Сиријски председник Башар ел Асад оптужио је Турску да игра прљаву игру током кризе у Сирији и да подржава терористичке организације Исламска држава и Нусра фронт.

Свијет 20.11.2015 | 17:00
Асад:Турска игра прљаву игру у Сирији

„Турска игра најгору могућу улогу у нашој кризи. То је директно везано за председника (Реџепа Тајипа) Ердогана и премијера (Ахмета) Давутоглуа. Они јасно показују коју идеологију носе у срцу, идеологију Муслиманске браће“, рекао је Асад.

Он је истакао да у односу на Катар и Саудијску Арабију, Анкара игра најопаснију игру пружајући сву могућу помоћ терористима, рекао је Асад у интервјуу за француски магазин „Валер актуел“.

Према његовим речима, неке земље подржавају Нусра фронт, неке земље Исламску државу, а Турска истовремено даје подршку обема групама.

Асад је нагласио да их Турска подржава људима, новцем, логистиком, информацијама, да терористи чак имају директну помоћ од турске војске.

„Новац се скупља широм света и пролази кроз Турску, а ИД продаје нафту преко Турске“, додао је сиријски председник.

Извор: Спутник

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мрсиц

20.11.2015 16:24

Ко то игра цисту игру у Сирији господине Асад?Побједник це касније написати истину ако буде побједника.Вазно је да највеци производаци орузја могу испробати своје ново наорузање и истросити старе старе залихе.Задатак је цитавог свијета да се ријеси тренутно највеци проблем са исламском дрзавом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.11.2015 17:35

Не може свијет да се лако реши зла којег је свијет сам створио својом неправдом и насиљем над онима који немају са чиме да се бране. Због тога се обесправљени сиротиња раја служи тероризмом јер она више нема шта да изгуби?

Name

Чудно

20.11.2015 18:18

Баш чудно! Питам се,а и све друге,кад је то Турска у задњих 600 година играла чисто? Па они су затровали комплетан Балкан и пола Европе. Они су генетатор свих тренутних проблема са тероризмом у Европи.

Name

Игор

21.11.2015 08:11

А цији је Турска играц? Па Америцки. И ту се трокут затвара. Европа ако се не сабере дугороцно извлаци најдебљи крај.