Asad:Turska igra prljavu igru u Siriji

Sirijski predsednik Bašar el Asad optužio je Tursku da igra prljavu igru tokom krize u Siriji i da podržava terorističke organizacije Islamska država i Nusra front.

Svijet 20.11.2015 | 17:00
Asad:Turska igra prljavu igru u Siriji

„Turska igra najgoru moguću ulogu u našoj krizi. To je direktno vezano za predsednika (Redžepa Tajipa) Erdogana i premijera (Ahmeta) Davutoglua. Oni jasno pokazuju koju ideologiju nose u srcu, ideologiju Muslimanske braće“, rekao je Asad.

On je istakao da u odnosu na Katar i Saudijsku Arabiju, Ankara igra najopasniju igru pružajući svu moguću pomoć teroristima, rekao je Asad u intervjuu za francuski magazin „Valer aktuel“.

Prema njegovim rečima, neke zemlje podržavaju Nusra front, neke zemlje Islamsku državu, a Turska istovremeno daje podršku obema grupama.

Asad je naglasio da ih Turska podržava ljudima, novcem, logistikom, informacijama, da teroristi čak imaju direktnu pomoć od turske vojske.

„Novac se skuplja širom sveta i prolazi kroz Tursku, a ID prodaje naftu preko Turske“, dodao je sirijski predsednik.

Izvor: Sputnik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

mrsic

20.11.2015 16:24

Ko to igra cistu igru u Siriji gospodine Asad?Pobjednik ce kasnije napisati istinu ako bude pobjednika.Vazno je da najveci proizvodaci oruzja mogu isprobati svoje novo naoruzanje i istrositi stare stare zalihe.Zadatak je citavog svijeta da se rijesi trenutno najveci problem sa islamskom drzavom.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

20.11.2015 17:35

Не може свијет да се лако реши зла којег је свијет сам створио својом неправдом и насиљем над онима који немају са чиме да се бране. Због тога се обесправљени сиротиња раја служи тероризмом јер она више нема шта да изгуби?

Name

Čudno

20.11.2015 18:18

Baš čudno! Pitam se,a i sve druge,kad je to Turska u zadnjih 600 godina igrala čisto? Pa oni su zatrovali kompletan Balkan i pola Evrope. Oni su genetator svih trenutnih problema sa terorizmom u Evropi.

Name

Igor

21.11.2015 08:11

A ciji je Turska igrac? Pa Americki. I tu se trokut zatvara. Evropa ako se ne sabere dugorocno izvlaci najdeblji kraj.