Анализа - видео: Ко ће први зауставити Вориорсе?!

Након овог меча поставља се питање, ако Клиперси нису успели да победе Вориорсе, ко може?

Кошарка 21.11.2015 | 22:40
Анализа - видео: Ко ће први зауставити Вориорсе?!

НБА рекорд држе Вашингтон Капитолси из 1948. и Хјустон Рокитси из 1993. за стартом 15-0, а следе 23-1, 27-2, 41-3, и тако даље.

Следећи велики изазов Вориорсима су Чикаго Булси, а ако добију и њих, онда практично немају препреку на путу до 20-0.

Булси су свакако један од најтежих могућих ривала за Вориорсе у овом делу сезоне, други су на Истоку са 8-3, али имају тек три славља ван Јунајтед центра.

Међутим, Вориорси ће бити изморени не само што су морали да наокнаде -23 у Л.А, већ ће им то бити трећи меч у последња четири дана. Булси уз то имају добро искуство из Оракл арене, где су славили једном прошле сезоне.

Након Булса следи Денвер, млади тим из Колорада који игра са доста осцилација и коем ће главни адут бити велика надморска висина, против тада сигурно исцрпљених Вориорса после четири меча у шест дана.

После Стеновитих планина "ратнике" очекује Коби Брајант. Оракл арена се нада да ће баш против једног од најомраженијих ривала, Лејкерса, прославити НБА рекорд са 16-0.

Од "магичних" 20-0 потом Вориорсе деле само Финикс, трећи најефикаснији тим лиге који често прави проблеме тиму из Оукленда, потом Сакраменто, који је немоћан на гостовањима, посебно без Демаркуса Казинса, затим Јута, која игра једну од најчвршћих одбрана у лиги, уз одличан шут из игре, те на крају Шарлот, граду у којем је одрастао Стефон Кари.

Након Шарлота следе гостовања Торонту, Бруклину, Индијани и Милвокију, мечеви у којима би све осим победе Голден Стејта било равно неочекивано.

Међутим, ово је НБА лига, нико није непобедив. Рекорд држе Чикаго Булси из сезоне 1995/1996 са 72-10. Могу ли Вориорси боље од тога?

Коментари / 0

Оставите коментар