Analiza - video: Ko će prvi zaustaviti Voriorse?!

Nakon ovog meča postavlja se pitanje, ako Klipersi nisu uspeli da pobede Voriorse, ko može?

Košarka 21.11.2015 | 22:40
Analiza - video: Ko će prvi zaustaviti Voriorse?!

NBA rekord drže Vašington Kapitolsi iz 1948. i Hjuston Rokitsi iz 1993. za startom 15-0, a slede 23-1, 27-2, 41-3, i tako dalje.

Sledeći veliki izazov Voriorsima su Čikago Bulsi, a ako dobiju i njih, onda praktično nemaju prepreku na putu do 20-0.

Bulsi su svakako jedan od najtežih mogućih rivala za Voriorse u ovom delu sezone, drugi su na Istoku sa 8-3, ali imaju tek tri slavlja van Junajted centra.

Međutim, Voriorsi će biti izmoreni ne samo što su morali da naoknade -23 u L.A, već će im to biti treći meč u poslednja četiri dana. Bulsi uz to imaju dobro iskustvo iz Orakl arene, gde su slavili jednom prošle sezone.

Nakon Bulsa sledi Denver, mladi tim iz Kolorada koji igra sa dosta oscilacija i koem će glavni adut biti velika nadmorska visina, protiv tada sigurno iscrpljenih Voriorsa posle četiri meča u šest dana.

Posle Stenovitih planina "ratnike" očekuje Kobi Brajant. Orakl arena se nada da će baš protiv jednog od najomraženijih rivala, Lejkersa, proslaviti NBA rekord sa 16-0.

Od "magičnih" 20-0 potom Voriorse dele samo Finiks, treći najefikasniji tim lige koji često pravi probleme timu iz Ouklenda, potom Sakramento, koji je nemoćan na gostovanjima, posebno bez Demarkusa Kazinsa, zatim Juta, koja igra jednu od najčvršćih odbrana u ligi, uz odličan šut iz igre, te na kraju Šarlot, gradu u kojem je odrastao Stefon Kari.

Nakon Šarlota slede gostovanja Torontu, Bruklinu, Indijani i Milvokiju, mečevi u kojima bi sve osim pobede Golden Stejta bilo ravno neočekivano.

Međutim, ovo je NBA liga, niko nije nepobediv. Rekord drže Čikago Bulsi iz sezone 1995/1996 sa 72-10. Mogu li Voriorsi bolje od toga?

Komentari / 0

Ostavite komentar