Партизану пријети финансијски земљотрес! А ево и због чега...

Рок од десет дана или следи брдо тужби и одлазака! Милан Лола Смиљанић је један од оних који је упутио упозорење пред тужбу ако му се не исплати 108.000 евра!

Фудбал 21.11.2015 | 22:20
Партизану пријети финансијски земљотрес! А ево и због чега...

Није само резултатска криза проблем Партизана, већ и финансијска. Црно-беле су проблеми опколили са свих страна. Осим што резултатски има најгору јесен у последњих неколико деценија на домаћем форнту, Партизан је и пред озбиљним финансијским земљотресом. Управа има рок од 10 дана да исплати нагомилана дуговања или ће Партизан доћи у ситуацију Црвене звезде од пре неколико година, пише Спорт.

Иако се председник Зоран Поповић јуче хвалио како је исплатио заостала дуговања према Андрији Живковићу, пропустио је да каже да је то сам кап у мору Партизанових финансијских рупа. Проблеми тек предстоје…

Партизан има рок до 30. новембра да играчима исплати заостала дуговања. И садашњим и бившим фудбалерима. Репови Партизаноивих дугова се вуку још од сезоне када је тренер био Аврам Грант и када је управа са Драганом Ђурићем на челу остала дужна новац и премије играчима. Дугови су се гомилали, обећања се нису испуњавала, а на крају је Ђурић напустио кормило клуба.

Нова управа предвођена Зораном Поповићем је по доласку на чело клуба потписала уговор о репрограму дуговања који истиче за 10 дана. Ако до тада не буду намирена најхитнија дуговања према актуелним првотимцима, они ће бити слободни да туже клуб, наплате дуговања преко суда и оду без обештећења.

С обзиром да је Партизан од јула понајвише захваљујући учешћу у УЕФА такмичењима ове сезоне остварио приход од преко 9.000.000 евра, све је мање стрпљења међу онима којима се дугује. Један од њих је бивши првотимац Милан Лола Смиљанић који је упутио упозорење пред тужбу због дуговања од 108.000 евра, открива лис Спорт.

Поред бивших и садашђњих играча, Партизан дугује и радној заједници, добављачима, држави… Све подсећа на ситуацију у којој је пре неколико година била Црвена звезда када је почео финансијски слом клуба са Маракане.

Коментари / 0

Оставите коментар