Partizanu prijeti finansijski zemljotres! A evo i zbog čega...

Rok od deset dana ili sledi brdo tužbi i odlazaka! Milan Lola Smiljanić je jedan od onih koji je uputio upozorenje pred tužbu ako mu se ne isplati 108.000 evra!

Fudbal 21.11.2015 | 22:20
Partizanu prijeti finansijski zemljotres! A evo i zbog čega...

Nije samo rezultatska kriza problem Partizana, već i finansijska. Crno-bele su problemi opkolili sa svih strana. Osim što rezultatski ima najgoru jesen u poslednjih nekoliko decenija na domaćem forntu, Partizan je i pred ozbiljnim finansijskim zemljotresom. Uprava ima rok od 10 dana da isplati nagomilana dugovanja ili će Partizan doći u situaciju Crvene zvezde od pre nekoliko godina, piše Sport.

Iako se predsednik Zoran Popović juče hvalio kako je isplatio zaostala dugovanja prema Andriji Živkoviću, propustio je da kaže da je to sam kap u moru Partizanovih finansijskih rupa. Problemi tek predstoje…

Partizan ima rok do 30. novembra da igračima isplati zaostala dugovanja. I sadašnjim i bivšim fudbalerima. Repovi Partizanoivih dugova se vuku još od sezone kada je trener bio Avram Grant i kada je uprava sa Draganom Đurićem na čelu ostala dužna novac i premije igračima. Dugovi su se gomilali, obećanja se nisu ispunjavala, a na kraju je Đurić napustio kormilo kluba.

Nova uprava predvođena Zoranom Popovićem je po dolasku na čelo kluba potpisala ugovor o reprogramu dugovanja koji ističe za 10 dana. Ako do tada ne budu namirena najhitnija dugovanja prema aktuelnim prvotimcima, oni će biti slobodni da tuže klub, naplate dugovanja preko suda i odu bez obeštećenja.

S obzirom da je Partizan od jula ponajviše zahvaljujući učešću u UEFA takmičenjima ove sezone ostvario prihod od preko 9.000.000 evra, sve je manje strpljenja među onima kojima se duguje. Jedan od njih je bivši prvotimac Milan Lola Smiljanić koji je uputio upozorenje pred tužbu zbog dugovanja od 108.000 evra, otkriva lis Sport.

Pored bivših i sadašđnjih igrača, Partizan duguje i radnoj zajednici, dobavljačima, državi… Sve podseća na situaciju u kojoj je pre nekoliko godina bila Crvena zvezda kada je počeo finansijski slom kluba sa Marakane.

Komentari / 0

Ostavite komentar