Ђоковић: Нема потребе стварати злу крв међу нама!

Новак Ђоковић разочаран је што поједини медији покушавају да створе злу крв између њега и Роџера Федерера.

Тенис 20.11.2015 | 19:40
Ђоковић: Нема потребе стварати злу крв међу нама!

Након Новаковог пораза од Роџера, поједини медији су пренели да је Ђоковић изјавио да је "поклонио победу Федереру".

"Нисам то рекао ништа слично томе. Није фер, нема потребе стварати злу крив између Роџера и мене. Рекао сам да је заслужено победио, да је био бољи. Ја сам био разочаран својом игром, али то нема везе са "поклоњеном победом". То је смешно", рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света ће у полуфиналу завршног турнира сезоне играти са другим великим ривалом Рафаелом Надалом.

"Рафа игра све боље, подиже ниво игре од УС опена. Мислим да је већ у Кини играо финале у Пекингу, полуфинале у Шангају. Можете приметити колико се боље осећа на терену. Дуели са Вавринком и Маријем су то показали, има више самопоуздања, мање промашује ударце, сервира ефикасније, боље користи свој форхенд", анализирао је Ђоковић свог наредног ривала.

Ђоковић је истакао да не обраћа пажњу на медије током турнира.

"Трудим се да избегавам медије што је више могуће током турнира, нема потребе да будем увучен у те спекулације које ми могу одвући концентрацију, која ми је веома битна. Гледам мечеве, али не читам новине, посебно током такмичења", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је до полуфинала Лондона стигао победом над Томашом Бердихом у два сета, након пораза од Роџера Федерера.

"Обојица смо могли да играмо боље, мислим да смо били изједначени у оба сета. Он је почео да игра боље, агресивније, ефикасније, тактички паметније против мене. Ја сам у првом колу одиграо фантастично, али друга два меча нису била на нивоу који очекујем. Ипак, због броја победа ове сезоне, квалитета тениса који играм, у следећи дуел улазим пун самопоуздања", рекао је Ђоковић.

Новак не види своју игру као други ниво у односу на остале тенисере, упркос великој доминацији ове сезоне.

"Хвала Рафи на комплиментима што сматра да сам виши ниво. Али ја то не видим тако. Борим се једнако са свим за трофеј, били који. Не би било фер, било би арогантно да кажем за себе да сам виши ново у односу на остале. Никад то не бих рекао", исткао је најбољи тенисер света.

Ђоковић иза себе има једну од најбољих сезона у историји тениса.

"Било је много сјајних ствари, ово је моја најбоља година у каријери. Победа на Вимблдону и УС опену се посебно издвајају, али било је и разочарања као на Ролан Гаросу. Одабрао сам овакав живот, иако више виђам своје протвнике него родитеље. Али имамо одличан однос, узајамно се поштујемо, част је бити део такве групе тенисера. Драго ми је што сам део ове ере", закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар