Đoković: Nema potrebe stvarati zlu krv među nama!

Novak Đoković razočaran je što pojedini mediji pokušavaju da stvore zlu krv između njega i Rodžera Federera.

Tenis 20.11.2015 | 19:40
Đoković: Nema potrebe stvarati zlu krv među nama!

Nakon Novakovog poraza od Rodžera, pojedini mediji su preneli da je Đoković izjavio da je "poklonio pobedu Federeru".

"Nisam to rekao ništa slično tome. Nije fer, nema potrebe stvarati zlu kriv između Rodžera i mene. Rekao sam da je zasluženo pobedio, da je bio bolji. Ja sam bio razočaran svojom igrom, ali to nema veze sa "poklonjenom pobedom". To je smešno", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta će u polufinalu završnog turnira sezone igrati sa drugim velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

"Rafa igra sve bolje, podiže nivo igre od US opena. Mislim da je već u Kini igrao finale u Pekingu, polufinale u Šangaju. Možete primetiti koliko se bolje oseća na terenu. Dueli sa Vavrinkom i Marijem su to pokazali, ima više samopouzdanja, manje promašuje udarce, servira efikasnije, bolje koristi svoj forhend", analizirao je Đoković svog narednog rivala.

Đoković je istakao da ne obraća pažnju na medije tokom turnira.

"Trudim se da izbegavam medije što je više moguće tokom turnira, nema potrebe da budem uvučen u te spekulacije koje mi mogu odvući koncentraciju, koja mi je veoma bitna. Gledam mečeve, ali ne čitam novine, posebno tokom takmičenja", rekao je Đoković.

Đoković je do polufinala Londona stigao pobedom nad Tomašom Berdihom u dva seta, nakon poraza od Rodžera Federera.

"Obojica smo mogli da igramo bolje, mislim da smo bili izjednačeni u oba seta. On je počeo da igra bolje, agresivnije, efikasnije, taktički pametnije protiv mene. Ja sam u prvom kolu odigrao fantastično, ali druga dva meča nisu bila na nivou koji očekujem. Ipak, zbog broja pobeda ove sezone, kvaliteta tenisa koji igram, u sledeći duel ulazim pun samopouzdanja", rekao je Đoković.

Novak ne vidi svoju igru kao drugi nivo u odnosu na ostale tenisere, uprkos velikoj dominaciji ove sezone.

"Hvala Rafi na komplimentima što smatra da sam viši nivo. Ali ja to ne vidim tako. Borim se jednako sa svim za trofej, bili koji. Ne bi bilo fer, bilo bi arogantno da kažem za sebe da sam viši novo u odnosu na ostale. Nikad to ne bih rekao", istkao je najbolji teniser sveta.

Đoković iza sebe ima jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa.

"Bilo je mnogo sjajnih stvari, ovo je moja najbolja godina u karijeri. Pobeda na Vimbldonu i US openu se posebno izdvajaju, ali bilo je i razočaranja kao na Rolan Garosu. Odabrao sam ovakav život, iako više viđam svoje protvnike nego roditelje. Ali imamo odličan odnos, uzajamno se poštujemo, čast je biti deo takve grupe tenisera. Drago mi je što sam deo ove ere", zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar