Анализа: Звездин пут од раја до пакла за 19 минута!

Пораз београдског састава који иде на душу комплетног тима, али и тренера Дејана Радоњића...

Кошарка 20.11.2015 | 23:30
Анализа: Звездин пут од раја до пакла за 19 минута!

Кошаркаши Црвене звезде нису успели! У само 19 минута београдски црвено-бели најлепшу тројкашку бајку претворили су у најгори, паклени кошмар, у којем је Стразбур извукао сензационалну победу после 21 поена дефицита на старту трећег квартала - 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11).

После још једне утакмице коју је екипа Дејана Радоњића изгубила практично након што је имала тријумф у рукама и кише тројки у првом полувремену, поставља се јасно питање - шта се десило?

Црвена звезда имала је полувреме из снова, 52 убачена поена и чак десет погођених далекометних хитаца, који су избушили мрежу Стразбура и противника довела до ивице амбиса. Квинси Милер, Марко Симоновић и Марко Гудурић одиграли су страшно током прве две четвртине и сипали со на отворену рану Стразбура, који је засигурно прокњижио једно од најлошијих периода у овој сезони Евролиге. Али, после блиставог издања Црвене звезде догодило се нешто што је постало негативна карактеристика шампиона Србије и Јадрана - ривалу је препустила потпуну иницијативу и практично пуцала себи у обе ноге, поново! Ово је пораз који иде на душу комплетног тима, али и тренера Дејана Радоњића.

Растурена група Венсана Колеа се после петнаестоминутног одмора претворила у машину за млевење. Машину којом је руководио бескрајно расположени Жереми Лелу са 24 поена, док су инжењери сензационалног повратка били прекаљени Родриг Бобуа и Луис Кембел, који су импресионирали публику у Ренус Спорт Арени и Стразбур подигли из пепела. Српски центар Владимир Голубовић потрудио се својски да несуђеним саиграчима загорча вече и у томе је успео.

Можда и није било реално да Црвена звезда у првом полувремену погоди десет тројки из деветнаест покушаја, иако су Милер, Симоновић и Гудурић заиста решетали као никада раније. Једноставно, Звездина игра никада није зависила од шута са дистанце. Али, баш као и против Игокее, бројка од укупно 13 убачених тројки била је малерозна по посрнуле Београђане, чија кола нису само кренула низбрдо, већ су жестоко ударила о тло и потпуно се растурила.

Венсан Коле показао је да је тренерска класа, ма колико га људи оспоравали. Успео је да направи немогуће, да уздигне екипу која као да није ни постојала на терену током две четвртине, затегао је одбрану до савршенства и тако Звезди скратио крила. Гости више нису имали изгледних прилика за шут као у првом делу, а Стразбур је пронашао игру којом је на свом терену сасекао и клупске великане попут Фенербахчеа и Реала.

После оваквог пораза Црвена звезда не сме да има изговоре! Ни у повредама, ни у недостатку готово целе петорке, ни у недовољној уиграности. Ово је нешто што Звезда себи никако није смела да допусти, независно од тога да ли заиста жели да се бори за другу фазу Евролиге или не.

Овај пораз само показује да овај тим има потенцијал, али да је пут до жељене форме месецима далеко.

Шта ће се десити после овог меча нико не зна. Јасно је само да је Стразбур распалио толико јак шамар Звезди, да ће се образи црвенети недељама.

А како прокоментарисати чињеницу да Црвена звезда није убацила кош из игре у последњој четвртини, иако је имала 11 поена? Својеврсна демонстрација немоћи...

На крају Милер је имао дабл-дабл са 23 поена (5/10 за три) и чак 12 скокова, Симоновић додао 18 поена (5/9 за три), а Гудурић 13 кошева. Стефан Јовић имао је четири коша, али десет асистенција и осам ухваћених лопти. Код домаћина Лелу је убацио 24, Бобуа 17, а Голубовић 13 поена, уз девет скокова.

Коментари / 0

Оставите коментар