Analiza: Zvezdin put od raja do pakla za 19 minuta!

Poraz beogradskog sastava koji ide na dušu kompletnog tima, ali i trenera Dejana Radonjića...

Košarka 20.11.2015 | 23:30
Analiza: Zvezdin put od raja do pakla za 19 minuta!

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli! U samo 19 minuta beogradski crveno-beli najlepšu trojkašku bajku pretvorili su u najgori, pakleni košmar, u kojem je Strazbur izvukao senzacionalnu pobedu posle 21 poena deficita na startu trećeg kvartala - 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11).

Posle još jedne utakmice koju je ekipa Dejana Radonjića izgubila praktično nakon što je imala trijumf u rukama i kiše trojki u prvom poluvremenu, postavlja se jasno pitanje - šta se desilo?

Crvena zvezda imala je poluvreme iz snova, 52 ubačena poena i čak deset pogođenih dalekometnih hitaca, koji su izbušili mrežu Strazbura i protivnika dovela do ivice ambisa. Kvinsi Miler, Marko Simonović i Marko Gudurić odigrali su strašno tokom prve dve četvrtine i sipali so na otvorenu ranu Strazbura, koji je zasigurno proknjižio jedno od najlošijih perioda u ovoj sezoni Evrolige. Ali, posle blistavog izdanja Crvene zvezde dogodilo se nešto što je postalo negativna karakteristika šampiona Srbije i Jadrana - rivalu je prepustila potpunu inicijativu i praktično pucala sebi u obe noge, ponovo! Ovo je poraz koji ide na dušu kompletnog tima, ali i trenera Dejana Radonjića.

Rasturena grupa Vensana Kolea se posle petnaestominutnog odmora pretvorila u mašinu za mlevenje. Mašinu kojom je rukovodio beskrajno raspoloženi Žeremi Lelu sa 24 poena, dok su inženjeri senzacionalnog povratka bili prekaljeni Rodrig Bobua i Luis Kembel, koji su impresionirali publiku u Renus Sport Areni i Strazbur podigli iz pepela. Srpski centar Vladimir Golubović potrudio se svojski da nesuđenim saigračima zagorča veče i u tome je uspeo.

Možda i nije bilo realno da Crvena zvezda u prvom poluvremenu pogodi deset trojki iz devetnaest pokušaja, iako su Miler, Simonović i Gudurić zaista rešetali kao nikada ranije. Jednostavno, Zvezdina igra nikada nije zavisila od šuta sa distance. Ali, baš kao i protiv Igokee, brojka od ukupno 13 ubačenih trojki bila je malerozna po posrnule Beograđane, čija kola nisu samo krenula nizbrdo, već su žestoko udarila o tlo i potpuno se rasturila.

Vensan Kole pokazao je da je trenerska klasa, ma koliko ga ljudi osporavali. Uspeo je da napravi nemoguće, da uzdigne ekipu koja kao da nije ni postojala na terenu tokom dve četvrtine, zategao je odbranu do savršenstva i tako Zvezdi skratio krila. Gosti više nisu imali izglednih prilika za šut kao u prvom delu, a Strazbur je pronašao igru kojom je na svom terenu sasekao i klupske velikane poput Fenerbahčea i Reala.

Posle ovakvog poraza Crvena zvezda ne sme da ima izgovore! Ni u povredama, ni u nedostatku gotovo cele petorke, ni u nedovoljnoj uigranosti. Ovo je nešto što Zvezda sebi nikako nije smela da dopusti, nezavisno od toga da li zaista želi da se bori za drugu fazu Evrolige ili ne.

Ovaj poraz samo pokazuje da ovaj tim ima potencijal, ali da je put do željene forme mesecima daleko.

Šta će se desiti posle ovog meča niko ne zna. Jasno je samo da je Strazbur raspalio toliko jak šamar Zvezdi, da će se obrazi crveneti nedeljama.

A kako prokomentarisati činjenicu da Crvena zvezda nije ubacila koš iz igre u poslednjoj četvrtini, iako je imala 11 poena? Svojevrsna demonstracija nemoći...

Na kraju Miler je imao dabl-dabl sa 23 poena (5/10 za tri) i čak 12 skokova, Simonović dodao 18 poena (5/9 za tri), a Gudurić 13 koševa. Stefan Jović imao je četiri koša, ali deset asistencija i osam uhvaćenih lopti. Kod domaćina Lelu je ubacio 24, Bobua 17, a Golubović 13 poena, uz devet skokova.

Komentari / 0

Ostavite komentar