Рафа ''ујединио'' Нолета и Федекса!

Око следећег су Ђоковић и Федерер потпуно сагласни...Новак Ђоковић и Роџер Федерер можда нису најбољи пријатељи, али постоји тема око које имају неподељено мишљење: Рафал Надал је поново велика претња.

Тенис 20.11.2015 | 13:00
Рафа ''ујединио'' Нолета и Федекса!

Рафа је током 2014. пао и на 10. место АТП листе, али откако је рано испао са УС Опена, а 5. септембра је био поражен на том гренд слему већ у трећем колу, као да се враћа у ону препознатљиву форму.

Уосталом, на завршном мастерсу у Лондону победио је четвртог играча света, Стана Вавринку, те другог на АТП листи, Ендија Мареја, а да није изгубио ни сет.

Већ сада, чак и пре дуела са сународником из Шпаније Давидом Ферером у оквиру трећег кола, јасно је да ће Надал бити први у својој групи и да ће у полуфиналу играти против Ђоковића.

"Чињеница је да игра све боље и боље, да подиже ниво својих наступа од УС Опена на овамо. Просто осећате да је њему све пријатније на терену, да почиње да игра боље. Ова два меча, против Вавринке и Мареја, показали су да је сигурнији у себе. Показали су да је почео мање да промашује, да сервира ефективније, да користи свој форхенд много боље", рекао је Ђоковић.

Новак тренутно губи са 23:22 од Надала у међусобним дуелима, иако је Шпанца победио у сва три овогодишња сусрета. Федерер, који је изгубио 23 од 34 сусрета са Рафом, потпуно је сагласан са Ђоковићевим мишљењем.

"Може бити да је за Надалове стандарде ово не баш најбоља сезона. На ком ће месту завршити... петом? То је добра сезона. Многи би волели да буду на месту на коме је он, можда само неколико учесника овог турнира не би се тиме задовољила. Али, остатак конкуренције би итекако волео да буде тамо где је сада Надал. И, мислим да је он све јачи. Са временом за припрему које му предстоји, мислим да ће њега тешко бити победити у Аустраљи. Стварно верујем у то", сматра Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар