Rafa ''ujedinio'' Noleta i Fedeksa!

Oko sledećeg su Đoković i Federer potpuno saglasni...Novak Đoković i Rodžer Federer možda nisu najbolji prijatelji, ali postoji tema oko koje imaju nepodeljeno mišljenje: Rafal Nadal je ponovo velika pretnja.

Tenis 20.11.2015 | 13:00
Rafa ''ujedinio'' Noleta i Fedeksa!

Rafa je tokom 2014. pao i na 10. mesto ATP liste, ali otkako je rano ispao sa US Opena, a 5. septembra je bio poražen na tom grend slemu već u trećem kolu, kao da se vraća u onu prepoznatljivu formu.

Uostalom, na završnom mastersu u Londonu pobedio je četvrtog igrača sveta, Stana Vavrinku, te drugog na ATP listi, Endija Mareja, a da nije izgubio ni set.

Već sada, čak i pre duela sa sunarodnikom iz Španije Davidom Fererom u okviru trećeg kola, jasno je da će Nadal biti prvi u svojoj grupi i da će u polufinalu igrati protiv Đokovića.

"Činjenica je da igra sve bolje i bolje, da podiže nivo svojih nastupa od US Opena na ovamo. Prosto osećate da je njemu sve prijatnije na terenu, da počinje da igra bolje. Ova dva meča, protiv Vavrinke i Mareja, pokazali su da je sigurniji u sebe. Pokazali su da je počeo manje da promašuje, da servira efektivnije, da koristi svoj forhend mnogo bolje", rekao je Đoković.

Novak trenutno gubi sa 23:22 od Nadala u međusobnim duelima, iako je Španca pobedio u sva tri ovogodišnja susreta. Federer, koji je izgubio 23 od 34 susreta sa Rafom, potpuno je saglasan sa Đokovićevim mišljenjem.

"Može biti da je za Nadalove standarde ovo ne baš najbolja sezona. Na kom će mestu završiti... petom? To je dobra sezona. Mnogi bi voleli da budu na mestu na kome je on, možda samo nekoliko učesnika ovog turnira ne bi se time zadovoljila. Ali, ostatak konkurencije bi itekako voleo da bude tamo gde je sada Nadal. I, mislim da je on sve jači. Sa vremenom za pripremu koje mu predstoji, mislim da će njega teško biti pobediti u Australji. Stvarno verujem u to", smatra Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar