ЕЛ: Стразбур - Црвена Звезда 78:75, реакције тренера...

Тренер Звезде дао је кратку изјаву после пораза од Стразбура. Венсан Коле поносан на реакцију играча при заостатку од 21 поена.

Кошарка 20.11.2015 | 11:40
ЕЛ: Стразбур - Црвена Звезда 78:75, реакције тренера...

Од "плус 21" у 21. минуту, до коначних "минус 3". То је био пут којим је Звезда вечерас прошла и на којем је испустила јако, јако вредну победу у Стразбуру.

Од сјаја до очаја.

"Честитам Стразбуру. Почели смо утакмицу нападачки јако добро. Знали смо да ће друго полувреме бити другачије. Стразбур је добар тим. Били смо хендикепирани повредама. Имали смо велике проблеме у организацији игре у другом полувремену, јер се Стразбур бранио јако добро", рекао је после утакмице тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Стразбур је овог четвртка урадио нешто што се не виђа често: Надокнадио је застатак од 21 поена за Црвеном звездом и победио је!

Својом гранитном одбраном и лошом игром Београђана после рафалног полувремена, вицешампион Француске борио се и изборио са огромним минусом и остварио трећу евролигашку победу.

"Неопходно је да учимо из ове утакмице. Пред нама је много посла. Црвена звезда је играла изврсно у првом полувремену, а играчи су агресивнији истрчали пред наставак. Карактер који смо вечерас показали у другом полувремену ми много значи", рекао је Коле.

Као одлучујући моменат он је истакао пету, искључујућу личну грешку плејмејкера Црвене звезде Стефана Јовића (4 п, 8 ск и 10 ас). Када је зарадио, Београђани су обуздавали налет Француза и креирали своју последњу серију (за 70:64).

Међутим, када је плејмејкер Звезде сео на клупу, до краја је остало више од шест минута. Никола Ребић био је једино преостало решење на позицији организатора игре (Гал Мекел је у Београду, повређен) и није успео да настави где је Јовић стао.

"Преломни моменат био је пети фаул Стефана Јовића. Знали смо да је то шанса да још више подигнемо ниво своје игре", додао је Коле, чији је тим сада трећи на табели, са односом победа и пораза 3-3.

Коментари / 0

Оставите коментар