EL: Strazbur - Crvena Zvezda 78:75, reakcije trenera...

Trener Zvezde dao je kratku izjavu posle poraza od Strazbura. Vensan Kole ponosan na reakciju igrača pri zaostatku od 21 poena.

Košarka 20.11.2015 | 11:40
EL: Strazbur - Crvena Zvezda 78:75, reakcije trenera...

Od "plus 21" u 21. minutu, do konačnih "minus 3". To je bio put kojim je Zvezda večeras prošla i na kojem je ispustila jako, jako vrednu pobedu u Strazburu.

Od sjaja do očaja.

"Čestitam Strazburu. Počeli smo utakmicu napadački jako dobro. Znali smo da će drugo poluvreme biti drugačije. Strazbur je dobar tim. Bili smo hendikepirani povredama. Imali smo velike probleme u organizaciji igre u drugom poluvremenu, jer se Strazbur branio jako dobro", rekao je posle utakmice trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Strazbur je ovog četvrtka uradio nešto što se ne viđa često: Nadoknadio je zastatak od 21 poena za Crvenom zvezdom i pobedio je!

Svojom granitnom odbranom i lošom igrom Beograđana posle rafalnog poluvremena, vicešampion Francuske borio se i izborio sa ogromnim minusom i ostvario treću evroligašku pobedu.

"Neophodno je da učimo iz ove utakmice. Pred nama je mnogo posla. Crvena zvezda je igrala izvrsno u prvom poluvremenu, a igrači su agresivniji istrčali pred nastavak. Karakter koji smo večeras pokazali u drugom poluvremenu mi mnogo znači", rekao je Kole.

Kao odlučujući momenat on je istakao petu, isključujuću ličnu grešku plejmejkera Crvene zvezde Stefana Jovića (4 p, 8 sk i 10 as). Kada je zaradio, Beograđani su obuzdavali nalet Francuza i kreirali svoju poslednju seriju (za 70:64).

Međutim, kada je plejmejker Zvezde seo na klupu, do kraja je ostalo više od šest minuta. Nikola Rebić bio je jedino preostalo rešenje na poziciji organizatora igre (Gal Mekel je u Beogradu, povređen) i nije uspeo da nastavi gde je Jović stao.

"Prelomni momenat bio je peti faul Stefana Jovića. Znali smo da je to šansa da još više podignemo nivo svoje igre", dodao je Kole, čiji je tim sada treći na tabeli, sa odnosom pobeda i poraza 3-3.

Komentari / 0

Ostavite komentar