Видео - Тренер Реала: Не бринем за пролаз!

Пабло Ласо упркос лошем положају на табели има "добар осећај" пред финиш прве фазе Евролиге, који за шампиона почиње 27. октобра у Пиониру.

Кошарка 22.11.2015 | 10:20
Видео - Тренер Реала: Не бринем за пролаз!

8-2, 10-0, 7-3, 8-2.

Нису никакве шифре, већ скорови Реал Мадрида у првој фази Евролиге, четири сезоне уназад.

Последња сезона у којој се "краљеви" нису рутински пласирали у Топ 16 била је 2010/11, када је Еторе Месина са скупоценом, али неусклађеном екипом имао скор 6-4.

То му је у веома уједначеној групи (Олимпијакос, Уникаха, Лотоматика, Бамберг и Шарлроа) било довољно за друго место, али за разлику од садашњег Реаловог тима, који може до 6-4 само ако добије све преостале утакмице, Месинина екипа је стално имала позитиван скор (3-1, 4-2, 5-3) и ниједног тренутка није била озбиљно забринута за основни циљ.

Овај Реал, који под вођством Пабла Ласа брани титулу првака Европе, за сада је остварио само две победе (2-4) и уочи седмог кола биће на деоби последњег места у А групи Евролиге.

Разлог да зазвони аларм?

Не, сматра Ласо, чији изабраници су у првих пет кола побеђивали код куће и губили у гостима (просечном разликом од 10,7 поена), док у Мадрид није допутовао Химки и славио резултатом 82:85.

"Било је видљиво да играмо под оптерећењем. Упркос томе смо били бољи у многим аспектима, али изгубили смо због лоше шутерске вечери", изјавио је Ласо.

Реал идућег петка гостује у "паклу" хале Пионир, где ће га Црвена звезда сачекати са истим (2-4) или бољим скором (3-3), ако дође до тријумфа у Стразбуру.

"Нисам посебно забринут због ситуације на табели. Знамо да ћемо проћи у Топ 16 ако добијемо све четири утакмице. Три победе нам можда неће бити довољне, али у неким варијантама можемо да се квалификујемо са само две. Зато размишљам само о следећем мечу, уз добар осећај и поруку да не би требало никога да се плашимо".

За разлику од Ласа, Руди Фернандез је после пораза од Химкија употребио једну драматичну реч - "финале", говорећи о значају сваког од предстојећих мечева у А групи.

"Имали смо квалитетан приступ утакмици, играли добру одбрану, али нисмо имали срећу која нас је пратила у неким претходним мечевима. Пред нама су још четири утакмице и то ће за нас бити четири финала", поручио је искусни бек.

Реал после гостовања Звезди дочекује Фенербахче и Стразбур, а путоваће у Минхен на окршај са Бајерном.

Коментари / 0

Оставите коментар