Video - Trener Reala: Ne brinem za prolaz!

Pablo Laso uprkos lošem položaju na tabeli ima "dobar osećaj" pred finiš prve faze Evrolige, koji za šampiona počinje 27. oktobra u Pioniru.

Košarka 22.11.2015 | 10:20
Video - Trener Reala: Ne brinem za prolaz!

8-2, 10-0, 7-3, 8-2.

Nisu nikakve šifre, već skorovi Real Madrida u prvoj fazi Evrolige, četiri sezone unazad.

Poslednja sezona u kojoj se "kraljevi" nisu rutinski plasirali u Top 16 bila je 2010/11, kada je Etore Mesina sa skupocenom, ali neusklađenom ekipom imao skor 6-4.

To mu je u veoma ujednačenoj grupi (Olimpijakos, Unikaha, Lotomatika, Bamberg i Šarlroa) bilo dovoljno za drugo mesto, ali za razliku od sadašnjeg Realovog tima, koji može do 6-4 samo ako dobije sve preostale utakmice, Mesinina ekipa je stalno imala pozitivan skor (3-1, 4-2, 5-3) i nijednog trenutka nije bila ozbiljno zabrinuta za osnovni cilj.

Ovaj Real, koji pod vođstvom Pabla Lasa brani titulu prvaka Evrope, za sada je ostvario samo dve pobede (2-4) i uoči sedmog kola biće na deobi poslednjeg mesta u A grupi Evrolige.

Razlog da zazvoni alarm?

Ne, smatra Laso, čiji izabranici su u prvih pet kola pobeđivali kod kuće i gubili u gostima (prosečnom razlikom od 10,7 poena), dok u Madrid nije doputovao Himki i slavio rezultatom 82:85.

"Bilo je vidljivo da igramo pod opterećenjem. Uprkos tome smo bili bolji u mnogim aspektima, ali izgubili smo zbog loše šuterske večeri", izjavio je Laso.

Real idućeg petka gostuje u "paklu" hale Pionir, gde će ga Crvena zvezda sačekati sa istim (2-4) ili boljim skorom (3-3), ako dođe do trijumfa u Strazburu.

"Nisam posebno zabrinut zbog situacije na tabeli. Znamo da ćemo proći u Top 16 ako dobijemo sve četiri utakmice. Tri pobede nam možda neće biti dovoljne, ali u nekim varijantama možemo da se kvalifikujemo sa samo dve. Zato razmišljam samo o sledećem meču, uz dobar osećaj i poruku da ne bi trebalo nikoga da se plašimo".

Za razliku od Lasa, Rudi Fernandez je posle poraza od Himkija upotrebio jednu dramatičnu reč - "finale", govoreći o značaju svakog od predstojećih mečeva u A grupi.

"Imali smo kvalitetan pristup utakmici, igrali dobru odbranu, ali nismo imali sreću koja nas je pratila u nekim prethodnim mečevima. Pred nama su još četiri utakmice i to će za nas biti četiri finala", poručio je iskusni bek.

Real posle gostovanja Zvezdi dočekuje Fenerbahče i Strazbur, a putovaće u Minhen na okršaj sa Bajernom.

Komentari / 0

Ostavite komentar