Поповић: Партизан је финансијски стабилан, ускоро прави интернат!

Председник ФК Партизан Зоран Поповић каже да ће црно-бели ову годину завршити "у великом плусу". До краја 2016. године готово интернат у "Земунелу" за Партизанове клинце. Власништво над стадионом - ускоро расплет.

Фудбал 21.11.2015 | 09:20
Поповић: Партизан је финансијски стабилан, ускоро прави интернат!

Нова управа Партизана је децембра прошле године, када је дошла на управљачку позицију у клубу, између осталог, обећала и изградњу интерната у Спортском центру "Телеоптик" у Земуну, како би истовремено "држала" фудбалске ђаке на окупу, васпитавала их и развијала, али и смањила трошкове.

Да би тако нешто било уграђено, неопходне су дозволе. Добре вести стигле су у Партизан пре неколико дана - добијено је "зелено светло".

"Доласком новог Управног одбора и мене као председника, обећање је било да ћемо да саградимо интернат и наставимо тамо где је стао Жарко Зечевић. Обећали смо изградњу интерната. Није ишло брзином и темпом којом смо очекивали, мало се одужило стицање урбанистичких услова. Али, са великом радошћу могу да кажем да смо у петак добили дозволе. Завршено је 80% посла, остаје израда пројекта. На трагу сам да завршим комплетну финансијску конструкцију са банкама", рекао је председник Партизана Зоран Поповић у интервјуу за ТВ Партизан.

Колико ће то, са финансијске стране, значити за Партизан?

Поповић каже да тај објекат неће бити финансиран од новца из текућих прилива, већ из кредита банака.

"Отплата кредита би била у висини онога што плаћамо за закуп станова тој деци. Партизан троши стотине хиљкада евра за закуп станова. Те паре ићи ће на отплату кредита којом ће бити саграђен тај објекат. Планирамо да саградимо и покривену трибину на једном од терена, како би испод ње биле додатне свлачионице. И од постојећег магацина (у оквиру Спортског центра), који је сада празан, планирамо затворени терен са вештачком травом", рекао је Поповић и додао да би сви радови требало да буду завршени до краја 2016. године.

О интернату је говорио и раније:

"Процена је да изградњом интерната и његовим коришћењем, можемо прилично да уштедимо и да нам се врати уложени новац. Уз то, када деца дођу из других градова Србије, овде их чекају разна искушења, а ту су и менаџери... Овако ћемо знати где су нам деца, а и њихови родитељи. У Интернату ће деца моћи и да похађају часове енглеског језика, биће ту и библиотека, а идеја нам је и да отворимо два одељења у сарадњи са Спортском гимназијом".

У интервјуу за ТВ Партизан, Поповић је говорио и о дуговима Партизана и о тренутном финансијском стању клуба. Каже да Партизан сада редовно измирује текуће обавезе, али и да су остали наслеђени дугови.

"ФК Партизан ће завршити годину са великим плусом. Имамо велику добит. Ми смо ликвидан и стабилан финансијски клуб. Имамо огромне наслеђене обавезе, које нисмо могли за кратко време да исплатимо. Али, ми редовно измирујемо текуће обавезе и смањујемо обавезе из претходног периода. Приоритет нам је да редовно исплаћујемо плате. Мислим на текућу годину. Имали смо заостатак зарада из прошлог периода, успели смо да смањимо заостатак са пет на три (плата) за радну заједницу. Ове године смо већ исплатили 14 плата. Са те стране смо ликвидни. Успели смо да затворимо и врло озбиљну инвестицију, а реч је о помоћном терену поред стадиона, такозвану Блатушу", каже први човек Партизана.

Што се тиче власништва над стадионом на Топчидерском брду, Поповић је оптимиста, поготово што је другостепени суд вратио предмет на поновно суђење.

"Партизан је изгубио спор на првом степену, али је другостепени орган укинуо пресуду и вратио случај на ново суђење. То још није завршено, али верујем да ће све бити у реду", каже Поповић.

У Партизану постоји и озбиљна идеја да "рентира" име стадиона, реч је о такозваном "наминг ригхтс", што одавно постоји у свету. Тиме би значајно смањио расходе на одржавању стадиона.

"Сваку идеју која доноси приходе треба подржати. Знам да су поново обновљени разговори у вези са тим, а разговоре води председник ЈСД Партизан Милорад Вучелић. Постоји опредељење свих у управи јесте да се то реши, да уђе свеж новац што смањује расходе клуба на одржавању стадиона", рекао је Поповић.

Рекао је и да Партизан води преговоре са садашњим техничким спонзором - адидасом, али и са другим произвођачима спортске опреме.

"Да ли ћемо направити бољи уговор са другим произвођачем или ћемо успети да се договоримо са постојећим, знаће се у наредних месец дана".

Коментари / 0

Оставите коментар