Popović: Partizan je finansijski stabilan, uskoro pravi internat!

Predsednik FK Partizan Zoran Popović kaže da će crno-beli ovu godinu završiti "u velikom plusu". Do kraja 2016. godine gotovo internat u "Zemunelu" za Partizanove klince. Vlasništvo nad stadionom - uskoro rasplet.

Fudbal 21.11.2015 | 09:20
Popović: Partizan je finansijski stabilan, uskoro pravi internat!

Nova uprava Partizana je decembra prošle godine, kada je došla na upravljačku poziciju u klubu, između ostalog, obećala i izgradnju internata u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu, kako bi istovremeno "držala" fudbalske đake na okupu, vaspitavala ih i razvijala, ali i smanjila troškove.

Da bi tako nešto bilo ugrađeno, neophodne su dozvole. Dobre vesti stigle su u Partizan pre nekoliko dana - dobijeno je "zeleno svetlo".

"Dolaskom novog Upravnog odbora i mene kao predsednika, obećanje je bilo da ćemo da sagradimo internat i nastavimo tamo gde je stao Žarko Zečević. Obećali smo izgradnju internata. Nije išlo brzinom i tempom kojom smo očekivali, malo se odužilo sticanje urbanističkih uslova. Ali, sa velikom radošću mogu da kažem da smo u petak dobili dozvole. Završeno je 80% posla, ostaje izrada projekta. Na tragu sam da završim kompletnu finansijsku konstrukciju sa bankama", rekao je predsednik Partizana Zoran Popović u intervjuu za TV Partizan.

Koliko će to, sa finansijske strane, značiti za Partizan?

Popović kaže da taj objekat neće biti finansiran od novca iz tekućih priliva, već iz kredita banaka.

"Otplata kredita bi bila u visini onoga što plaćamo za zakup stanova toj deci. Partizan troši stotine hiljkada evra za zakup stanova. Te pare ići će na otplatu kredita kojom će biti sagrađen taj objekat. Planiramo da sagradimo i pokrivenu tribinu na jednom od terena, kako bi ispod nje bile dodatne svlačionice. I od postojećeg magacina (u okviru Sportskog centra), koji je sada prazan, planiramo zatvoreni teren sa veštačkom travom", rekao je Popović i dodao da bi svi radovi trebalo da budu završeni do kraja 2016. godine.

O internatu je govorio i ranije:

"Procena je da izgradnjom internata i njegovim korišćenjem, možemo prilično da uštedimo i da nam se vrati uloženi novac. Uz to, kada deca dođu iz drugih gradova Srbije, ovde ih čekaju razna iskušenja, a tu su i menadžeri... Ovako ćemo znati gde su nam deca, a i njihovi roditelji. U Internatu će deca moći i da pohađaju časove engleskog jezika, biće tu i biblioteka, a ideja nam je i da otvorimo dva odeljenja u saradnji sa Sportskom gimnazijom".

U intervjuu za TV Partizan, Popović je govorio i o dugovima Partizana i o trenutnom finansijskom stanju kluba. Kaže da Partizan sada redovno izmiruje tekuće obaveze, ali i da su ostali nasleđeni dugovi.

"FK Partizan će završiti godinu sa velikim plusom. Imamo veliku dobit. Mi smo likvidan i stabilan finansijski klub. Imamo ogromne nasleđene obaveze, koje nismo mogli za kratko vreme da isplatimo. Ali, mi redovno izmirujemo tekuće obaveze i smanjujemo obaveze iz prethodnog perioda. Prioritet nam je da redovno isplaćujemo plate. Mislim na tekuću godinu. Imali smo zaostatak zarada iz prošlog perioda, uspeli smo da smanjimo zaostatak sa pet na tri (plata) za radnu zajednicu. Ove godine smo već isplatili 14 plata. Sa te strane smo likvidni. Uspeli smo da zatvorimo i vrlo ozbiljnu investiciju, a reč je o pomoćnom terenu pored stadiona, takozvanu Blatušu", kaže prvi čovek Partizana.

Što se tiče vlasništva nad stadionom na Topčiderskom brdu, Popović je optimista, pogotovo što je drugostepeni sud vratio predmet na ponovno suđenje.

"Partizan je izgubio spor na prvom stepenu, ali je drugostepeni organ ukinuo presudu i vratio slučaj na novo suđenje. To još nije završeno, ali verujem da će sve biti u redu", kaže Popović.

U Partizanu postoji i ozbiljna ideja da "rentira" ime stadiona, reč je o takozvanom "naming rights", što odavno postoji u svetu. Time bi značajno smanjio rashode na održavanju stadiona.

"Svaku ideju koja donosi prihode treba podržati. Znam da su ponovo obnovljeni razgovori u vezi sa tim, a razgovore vodi predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić. Postoji opredeljenje svih u upravi jeste da se to reši, da uđe svež novac što smanjuje rashode kluba na održavanju stadiona", rekao je Popović.

Rekao je i da Partizan vodi pregovore sa sadašnjim tehničkim sponzorom - adidasom, ali i sa drugim proizvođačima sportske opreme.

"Da li ćemo napraviti bolji ugovor sa drugim proizvođačem ili ćemo uspeti da se dogovorimo sa postojećim, znaće se u narednih mesec dana".

Komentari / 0

Ostavite komentar