Мари: Не желим да живим у страху пред финале ДК!

Тенисери Белгије и Велике Британије, као и организатори битке за "салатару" припремају се за финални меч у Генту, упркос опсежним рацијама у Белгији у потрази за терористима из Париза.

Тенис 20.11.2015 | 19:00
Мари: Не желим да живим у страху пред финале ДК!

Фудбалске репрезентације Белгије и Шпаније отказале су у уторак пријатељски дуел у Бриселу из безбедносних разлога, после терористичких напада који су изведени крајем прошле недеље у Паризу.

Белгијска влада препоручила је фудбалском савезу те земље да се меч не игра, будући да су главни осумњичени за нападе у престоници Француске били Белгијанци из Моленбека, предграђу Брисела.

У тој земљи већ данима је опсадно стање. Даноноћно трају рације у Моленбеку у потрази са људима који су повезани са извршиоцима напада у Паризу.

Упркос томе, финале Дејвиса купа између Белгије и Велике Британије, заказано у термину од 27. до 29. новембра, неће бити одложено.

Међународна тениска федерација (ИТФ) саопштила је да се припреме за тај дуел у Генту, који се налази на само 50 километара од Моленбека, одвијају по плану.

"Припреме за финале Дејвис купа се настављају, а посебан акценат је на безбедносним операцијама", стоји у саопштењу ИТФ.

Белгијска влада је ниво безбедности у земљи подигла на трећи на скали од пет.

Енди Мари, који би требало да предводи Британце у борби за трофеј у Генту, изјавио је да размишља о сигурности у финалу.

"Не желим да живим у страху сваки пут кад искорачим на терен у Белгији", рекао је Мари.

Челници британског тениског савеза поручили су да се припремају за пут у Белгију, као и да су свакодневно у контакту са руководећим људима ИТФ, али и безбедносним службама у њиховој земљи.

"Пратимо ситуацију из сата у сат, али и савете из Форис Офиса, министарства спољних послова Велике Британије, и у складу са тим спремамо се за меч у Белгији. Безбедност свих британских играча, али и навијача, је наш приоритет број један", поручили су из тениског савеза Енглеске.

Осим Ендија Марија за селекцију Велике Британије против Белгије настпаће Кајл Едмунд, Џејми Мари, Доминик Инглот и Џејмс Ворд.

Белгијски тим за финале чине Давид Гофан, Стив Дарсис, Рубен Бемелманс и Кимер Копејанс.

Коментари / 0

Оставите коментар