Mari: Ne želim da živim u strahu pred finale DK!

Teniseri Belgije i Velike Britanije, kao i organizatori bitke za "salataru" pripremaju se za finalni meč u Gentu, uprkos opsežnim racijama u Belgiji u potrazi za teroristima iz Pariza.

Tenis 20.11.2015 | 19:00
Mari: Ne želim da živim u strahu pred finale DK!

Fudbalske reprezentacije Belgije i Španije otkazale su u utorak prijateljski duel u Briselu iz bezbednosnih razloga, posle terorističkih napada koji su izvedeni krajem prošle nedelje u Parizu.

Belgijska vlada preporučila je fudbalskom savezu te zemlje da se meč ne igra, budući da su glavni osumnjičeni za napade u prestonici Francuske bili Belgijanci iz Molenbeka, predgrađu Brisela.

U toj zemlji već danima je opsadno stanje. Danonoćno traju racije u Molenbeku u potrazi sa ljudima koji su povezani sa izvršiocima napada u Parizu.

Uprkos tome, finale Dejvisa kupa između Belgije i Velike Britanije, zakazano u terminu od 27. do 29. novembra, neće biti odloženo.

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da se pripreme za taj duel u Gentu, koji se nalazi na samo 50 kilometara od Molenbeka, odvijaju po planu.

"Pripreme za finale Dejvis kupa se nastavljaju, a poseban akcenat je na bezbednosnim operacijama", stoji u saopštenju ITF.

Belgijska vlada je nivo bezbednosti u zemlji podigla na treći na skali od pet.

Endi Mari, koji bi trebalo da predvodi Britance u borbi za trofej u Gentu, izjavio je da razmišlja o sigurnosti u finalu.

"Ne želim da živim u strahu svaki put kad iskoračim na teren u Belgiji", rekao je Mari.

Čelnici britanskog teniskog saveza poručili su da se pripremaju za put u Belgiju, kao i da su svakodnevno u kontaktu sa rukovodećim ljudima ITF, ali i bezbednosnim službama u njihovoj zemlji.

"Pratimo situaciju iz sata u sat, ali i savete iz Foris Ofisa, ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, i u skladu sa tim spremamo se za meč u Belgiji. Bezbednost svih britanskih igrača, ali i navijača, je naš prioritet broj jedan", poručili su iz teniskog saveza Engleske.

Osim Endija Marija za selekciju Velike Britanije protiv Belgije nastpaće Kajl Edmund, Džejmi Mari, Dominik Inglot i Džejms Vord.

Belgijski tim za finale čine David Gofan, Stiv Darsis, Ruben Bemelmans i Kimer Kopejans.

Komentari / 0

Ostavite komentar