Ово је Енес Омерагић, сарајевски терориста

Енес Омерагић, који је синоћ убио два припадника Оружаних снага БиХ у Сарајеву, а потом извршио самоубиство, био је познат полицији. 

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 22:59
Ово је Енес Омерагић, сарајевски терориста

Извјесно вријеме је овај 34-огодишњак провео у затвору у Зеници, а поједине комшије, не желећи да им се наведе име, додају како је био проблематичан.

Енес Омерагић је рођен у Француској прије 34 године. Био је повезан са припадницима вехабијског покрета и склон наркотицима.

Убио је двојицу припадника Оружаних снага БиХ. Приликом извођења напада узвикивао је вјерске пароле.

Према снимцима безбједносне камере из кладионице у којој се десио злочин, Омерагић је циљао само војнике иако је у истој просторији било још гостију.

Након што је полиција опколила његову кућу у Сокољу активирао је експлозивну направу и извршио самоубиство.

Живио је у заједници за оцем, маћехом и братом.

Отац Енеса Омерагића је казао за Н1 да је без текста. "Више ми је жао војника, него њега. Нећу му отићи на џеназу", рекао је видно потресени отац Енеса Омерагића.

Зет Енеса Омерагића ратовао је у Сирији, из које се вратио 2013. године.

Ову информацију "Независним" је потврдио извор близак истрази, који истиче да је тај повратник са сиријског ратишта, а чије је име познато редакцији, ухапшен у акцији "Дамаск", када је пало више лица који се доводе у везу са тероризмом.

"Синоћ, у року од пет минута, безбједносне и обавјештајне службе су сазнале све што их, ваљда, није занимало годинама прије тога", рекао је извор.

Извор: БН/НН