Именовање руководилаца ОБЕ

Савјет министара БиХ требало би данас да именује руководећа лица у Обавјештајно-безбједносној агенцији /Оба/ БиХ.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 07:56
Именовање руководилаца ОБЕ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је раније да је добијено позитивно мишљење да су испуњене све законске претпоставке за именовање Османа Мехмедагића на мјесто директора Обе, Трифка Бухе на мјесто замјеника директора и Дамира Беванде на мјесто главног инспектора Агенције.

"С обзиром на то да су раније обављене консултације, добијена мишљења Предсједништва БиХ и Обавјештајно-безбједносног одбора који чине предсједавајући Савјета министара и његова два замјеника, ово је био трећи и завршни корак у процедури именовања руководства Обе и ово именовање ће се наћи на првој наредној сједници Савјета министара, односно већ у четвртак", рекао је Звиздић.

На дневном реду сједнице наћи ће се и Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2016. годину, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ и Нацрт закона о измјени и допуни Закона о министарствима и другим органима управе БиХ.

Пред министрима ће се наћи и Нацрт закона о контроли спољнотрговинске промета оружја, војне опреме и робе посебне намјене и Нацрт закона о контроли спољнотрговинског промета робе двојне намјене.

Биће ријечи и о новом тексту Информације о потребним припремама за прве састанке заједничких органа БиХ и ЕУ, а у складу са одредбама Споразума о стабилизацији и придруживању.

На дневном реду је и Нацрт споразума о финансирању програма посебних мјера опоравка након поплава и управљање ризиком од поплава - дио који се односи на БиХ између ЕУ са основама за закључивање наведеног споразума.

Министри ће размотрити Информацију о сарадњи БиХ и Словеније у провођењу пресуде Европског суда за људска права у предмету "старе" девизне штедње Љубљанске банке и Приједлог мишљења о Приједлогу закона о конверзији кредита у швајцарским францима у КМ.

Савјет министара БиХ расправљаће и о Информацији о спровођењу платформе за расподјелу ДКП имовине бивше СФРЈ.

На дневном реду је и Информација Радне групе за мониторинг провођења одлука о безвизном режиму за грађане БиХ у ЕУ/Шенген у вези са најављеном депортацијом лица поријеклом из БиХ која се у Њемачкој сматрају економским мигрантима, односно "лажним азилантима".

Почетак сједнице најављен је за 10.00 часова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саво

19.11.2015 07:35

Подлије убиства војника могли би именовати и Билала Босница за шефа. Он се баш уклапа!

ОДГОВОРИТЕ