Imenovanje rukovodilaca OBE

Savjet ministara BiH trebalo bi danas da imenuje rukovodeća lica u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji /Oba/ BiH.

Bosna i Hercegovina 19.11.2015 | 07:56
Imenovanje rukovodilaca OBE

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je ranije da je dobijeno pozitivno mišljenje da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za imenovanje Osmana Mehmedagića na mjesto direktora Obe, Trifka Buhe na mjesto zamjenika direktora i Damira Bevande na mjesto glavnog inspektora Agencije.

"S obzirom na to da su ranije obavljene konsultacije, dobijena mišljenja Predsjedništva BiH i Obavještajno-bezbjednosnog odbora koji čine predsjedavajući Savjeta ministara i njegova dva zamjenika, ovo je bio treći i završni korak u proceduri imenovanja rukovodstva Obe i ovo imenovanje će se naći na prvoj narednoj sjednici Savjeta ministara, odnosno već u četvrtak", rekao je Zvizdić.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2016. godinu, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt zakona o kontroli spoljnotrgovinske prometa oružja, vojne opreme i robe posebne namjene i Nacrt zakona o kontroli spoljnotrgovinskog prometa robe dvojne namjene.

Biće riječi i o novom tekstu Informacije o potrebnim pripremama za prve sastanke zajedničkih organa BiH i EU, a u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o finansiranju programa posebnih mjera oporavka nakon poplava i upravljanje rizikom od poplava - dio koji se odnosi na BiH između EU sa osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Ministri će razmotriti Informaciju o saradnji BiH i Slovenije u provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "stare" devizne štednje LJubljanske banke i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u KM.

Savjet ministara BiH raspravljaće i o Informaciji o sprovođenju platforme za raspodjelu DKP imovine bivše SFRJ.

Na dnevnom redu je i Informacija Radne grupe za monitoring provođenja odluka o bezviznom režimu za građane BiH u EU/Šengen u vezi sa najavljenom deportacijom lica porijeklom iz BiH koja se u NJemačkoj smatraju ekonomskim migrantima, odnosno "lažnim azilantima".

Početak sjednice najavljen je za 10.00 časova.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Savo

19.11.2015 07:35

Podlije ubistva vojnika mogli bi imenovati i Bilala Bosnica za šefa. On se baš uklapa!

ODGOVORITE