Интеров јануарски план је сљедећи...

Видић је карта од 10.000.000 евра за куповину Грујића, спрема се чистка! Манчини планира озбиљне промене у зимском прелазном року, али за појачања прво треба да обезбеди новац и место у тиму.

Фудбал 20.11.2015 | 13:20
Интеров јануарски план је сљедећи...

Када вам је тренер Роберто Манчини онда будите уверени да ће ваш клуб бити један од најзаузетијих у прелазном року. Интер спрема још једну ватрену фудбалску пијацу за јануар, а све по диктату актуелног тренера којем ће то бити трећи прелазни рок од повратка на Меацу.

Са Апенина стижу информације да је Манчини већ направио планове за јануар и да ће у Интеру бити веома прометно када се отвори фудбалска пијаца 1. јануара. Стратег Неразура има своје жеље, али да би их остварио мораће да направи чистку у тиму и отвори места у екипи, али и купском буџету за новајлије.

Довођење штопера, централног везисте и бочног офанзивног играча су припоритети Интера у наредном порелазном року. Да би обезбедио таква појачања, Манчини мора да се реши неких на које не рачуна. Ту се пре свега мисли на Немању Видића који му је трн у оку откако су започели сарадњу, али и на маргинализованог капитена Андреу Ранокију.

Видићева велика плата и уговор који траје још годину и по дана представљају велики проблем Манчинију јер не зна како да се реши Србина. Видић се опоравља од повреде леђа и нада се да ће бити лиценциран за други сезоне, а Манчини се нада ће га продати Фиорентини или неком другом заинтересованом клубу. Одласком српског штопера ће буџет бити растерећен за 3.200.000 евра годишње нето, што отвара простор за неко скупоцено појачање. Видићевим одласком, клуб би уштедео око 10.000.000 евра.

Следећи на листи за одстрел је капитен Андреа Ранокија који је пао у други план и ретко добија минутажу. Он једва чека јануар и да оде негде где ће играти како би остао у конкуренцији за састав репрезентације Италије. Одлаци Видића и Ранокије би највероватније били покривени довођењем холандског штопера Рона Влара који је слободан играч.

Новац се очекује и од Рикија Алвареза чији случај је пред органима ФИФА и ако они пресуде у Интерову користи, Енглези ће морати да уплате Неразурима 10.500.000 евра. На изалзним вратима је и Јуто Нагатомо који би требало да се пресели на позајмицу у Еспањол са којим Интер има одличну сарадњу. Пут Каталоније би могао и десни бек Мартин Монтоја којег манчини уопште не користи и све је реланији његов повратак у Барселону. Спекулише се и о одласцима Додоа и Паласија.

Ако Манчини успе да у плановима да направи чистку и растерети буџет за 30.000.000 евра, она има капацитет за нове играче.

Поред поемнутог Влара, у плану је довођење централног везног играча, а имена која се најчешће помињу су Андреа Пирло који би дошао на краткорочну позајмицу и реалније варијанте попут Марка Грујића и Стефана Сенсија из Ћезене. Дејан Станковић је задужен да сломи отпор Црвене звезде и доведе Грујића који би био џек-пот за Интеров везни ред, а нова звезда Серије Б Стефано Сенси је алтернатива.

Манчинијев прелазни рок би био завршен довођењем крилног нападача, а две највеће жеље су Софијан Фегули из Валенсије и Езекијел Лавеци из ПСЖ. Обојици истичу уговори на крају сезоне и коштају „минималац“, али их траже и јачи клбови од Интера.

Коментари / 0

Оставите коментар