Interov januarski plan je sljedeći...

Vidić je karta od 10.000.000 evra za kupovinu Grujića, sprema se čistka! Mančini planira ozbiljne promene u zimskom prelaznom roku, ali za pojačanja prvo treba da obezbedi novac i mesto u timu.

Fudbal 20.11.2015 | 13:20
Interov januarski plan je sljedeći...

Kada vam je trener Roberto Mančini onda budite uvereni da će vaš klub biti jedan od najzauzetijih u prelaznom roku. Inter sprema još jednu vatrenu fudbalsku pijacu za januar, a sve po diktatu aktuelnog trenera kojem će to biti treći prelazni rok od povratka na Meacu.

Sa Apenina stižu informacije da je Mančini već napravio planove za januar i da će u Interu biti veoma prometno kada se otvori fudbalska pijaca 1. januara. Strateg Nerazura ima svoje želje, ali da bi ih ostvario moraće da napravi čistku u timu i otvori mesta u ekipi, ali i kupskom budžetu za novajlije.

Dovođenje štopera, centralnog veziste i bočnog ofanzivnog igrača su priporiteti Intera u narednom porelaznom roku. Da bi obezbedio takva pojačanja, Mančini mora da se reši nekih na koje ne računa. Tu se pre svega misli na Nemanju Vidića koji mu je trn u oku otkako su započeli saradnju, ali i na marginalizovanog kapitena Andreu Ranokiju.

Vidićeva velika plata i ugovor koji traje još godinu i po dana predstavljaju veliki problem Mančiniju jer ne zna kako da se reši Srbina. Vidić se oporavlja od povrede leđa i nada se da će biti licenciran za drugi sezone, a Mančini se nada će ga prodati Fiorentini ili nekom drugom zainteresovanom klubu. Odlaskom srpskog štopera će budžet biti rasterećen za 3.200.000 evra godišnje neto, što otvara prostor za neko skupoceno pojačanje. Vidićevim odlaskom, klub bi uštedeo oko 10.000.000 evra.

Sledeći na listi za odstrel je kapiten Andrea Ranokija koji je pao u drugi plan i retko dobija minutažu. On jedva čeka januar i da ode negde gde će igrati kako bi ostao u konkurenciji za sastav reprezentacije Italije. Odlaci Vidića i Ranokije bi najverovatnije bili pokriveni dovođenjem holandskog štopera Rona Vlara koji je slobodan igrač.

Novac se očekuje i od Rikija Alvareza čiji slučaj je pred organima FIFA i ako oni presude u Interovu koristi, Englezi će morati da uplate Nerazurima 10.500.000 evra. Na izalznim vratima je i Juto Nagatomo koji bi trebalo da se preseli na pozajmicu u Espanjol sa kojim Inter ima odličnu saradnju. Put Katalonije bi mogao i desni bek Martin Montoja kojeg mančini uopšte ne koristi i sve je relaniji njegov povratak u Barselonu. Spekuliše se i o odlascima Dodoa i Palasija.

Ako Mančini uspe da u planovima da napravi čistku i rastereti budžet za 30.000.000 evra, ona ima kapacitet za nove igrače.

Pored poemnutog Vlara, u planu je dovođenje centralnog veznog igrača, a imena koja se najčešće pominju su Andrea Pirlo koji bi došao na kratkoročnu pozajmicu i realnije varijante poput Marka Grujića i Stefana Sensija iz Ćezene. Dejan Stanković je zadužen da slomi otpor Crvene zvezde i dovede Grujića koji bi bio džek-pot za Interov vezni red, a nova zvezda Serije B Stefano Sensi je alternativa.

Mančinijev prelazni rok bi bio završen dovođenjem krilnog napadača, a dve najveće želje su Sofijan Feguli iz Valensije i Ezekijel Laveci iz PSŽ. Obojici ističu ugovori na kraju sezone i koštaju „minimalac“, ali ih traže i jači klbovi od Intera.

Komentari / 0

Ostavite komentar