Звезда се брани ветом!

"Надам се да смо врло близу да финансије решимо мимо продаје играча", поручио Светозар Мијаиловић.

Фудбал 20.11.2015 | 12:00
Звезда се брани ветом!

Тренер Црвене звезде Миодраг Гроф Божовић уз консултације са генералним директором Звезданом Терзићем и спортским директором Блажом Раосављевићем направио је списак играча који нису на продају све до 31. августа наредне године! Листа "заштићених" фудбалера нашла се пред челним људима црвено-белих и Управни одбор је једногласном одлуком усвојио предлог.

Како пишу Вечерње новости Звезда се на овај начин осигурала да већ виђене квалификације за Лигу шампиона наредне године започне са постојећим тимом, ојачаним с неколико квалитетних играча који би требало да стигну на Маракану током зиме и наредног лета.
"Стављен је вето за одласке веће групе фудбалера до краја квалификација за Лигу шампиона 31. августа 2016. године. То је став Управног одбора и сви клубови који су заинтересовани за тренутно наше водеће играче, Грујића, Катаија и остале, знају за тај услов", потврдио је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Оно што није најјасније после овакве одлуке је како ће клуб из Љутице Богдана пронаћи 5.000.000 евра до марта, колико је потребно како би била обезбеђена УЕФА лиценца и клуб нормално живео...
"Надам се да смо врло близу да финансије решимо мимо продаје играча, мада не одбацујем могућност да се појави клуб из иностранства који би већ сада капарисао и платио одређену суму за неког од фудбалера, и то по нашим условима, односно да их добију тек на лето 2016. године. Наравно, живимо у тешким временима, живот је непредвидив и све је променљиво. У овом часу ми се држимо наше одлуке верујући да ћемо пронаћи адекватно решење, јер знамо да нас само резултатски успеси и пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе воде ка просперитету", додао је Мијаиловић у разговору за Новости.

Оно на чему се већ увелико ради на црвено-белом делу Топчидерског брда јесу појачања. Тренер Божовић зна шта му треба како би Звезда могла да буде конкурентна у Европи.
"Ако бисмо задржали гро садашњег тима, довели по двојицу играча на зиму и на лето, могли бисмо сигурно да кажемо да ћемо освојити титулу и покушати да уђемо у Лигу шампиона", рекао је недавно искусни стручњак.

Коментари / 0

Оставите коментар