Zvezda se brani vetom!

"Nadam se da smo vrlo blizu da finansije rešimo mimo prodaje igrača", poručio Svetozar Mijailović.

Fudbal 20.11.2015 | 12:00
Zvezda se brani vetom!

Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović uz konsultacije sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Blažom Raosavljevićem napravio je spisak igrača koji nisu na prodaju sve do 31. avgusta naredne godine! Lista "zaštićenih" fudbalera našla se pred čelnim ljudima crveno-belih i Upravni odbor je jednoglasnom odlukom usvojio predlog.

Kako pišu Večernje novosti Zvezda se na ovaj način osigurala da već viđene kvalifikacije za Ligu šampiona naredne godine započne sa postojećim timom, ojačanim s nekoliko kvalitetnih igrača koji bi trebalo da stignu na Marakanu tokom zime i narednog leta.
"Stavljen je veto za odlaske veće grupe fudbalera do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona 31. avgusta 2016. godine. To je stav Upravnog odbora i svi klubovi koji su zainteresovani za trenutno naše vodeće igrače, Grujića, Kataija i ostale, znaju za taj uslov", potvrdio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Ono što nije najjasnije posle ovakve odluke je kako će klub iz Ljutice Bogdana pronaći 5.000.000 evra do marta, koliko je potrebno kako bi bila obezbeđena UEFA licenca i klub normalno živeo...
"Nadam se da smo vrlo blizu da finansije rešimo mimo prodaje igrača, mada ne odbacujem mogućnost da se pojavi klub iz inostranstva koji bi već sada kaparisao i platio određenu sumu za nekog od fudbalera, i to po našim uslovima, odnosno da ih dobiju tek na leto 2016. godine. Naravno, živimo u teškim vremenima, život je nepredvidiv i sve je promenljivo. U ovom času mi se držimo naše odluke verujući da ćemo pronaći adekvatno rešenje, jer znamo da nas samo rezultatski uspesi i plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope vode ka prosperitetu", dodao je Mijailović u razgovoru za Novosti.

Ono na čemu se već uveliko radi na crveno-belom delu Topčiderskog brda jesu pojačanja. Trener Božović zna šta mu treba kako bi Zvezda mogla da bude konkurentna u Evropi.
"Ako bismo zadržali gro sadašnjeg tima, doveli po dvojicu igrača na zimu i na leto, mogli bismo sigurno da kažemo da ćemo osvojiti titulu i pokušati da uđemo u Ligu šampiona", rekao je nedavno iskusni stručnjak.

Komentari / 0

Ostavite komentar