Стеф Кари: Да постигнем 100 поена на једном мечу?!

Много је... Али, 75 бих могао! МВП НБА лиге говорио о стизању рекорда Вилта Чембрлејна!

Кошарка 20.11.2015 | 14:20
Стеф Кари: Да постигнем 100 поена на једном мечу?!

Стеф Кари је прошле сезоне изабран за МВП-ја НБА лиге, а и у овој сезони је кренуо у том темпу. Постиже 33,4 поена по мечу, а томе придодаје по пет скокова и асистенција. Шутира за три поена 45 одсто. У неким моментима изгледа као Супермен на терену, ради све што пожели. Многи су се разлогом запитали да ли Кари, ако му се баш задеси утакмица по мери, може да постигне тих недодирљивих 100 поена на једном које је убацио Вилт чембрлејн.

"Кошарка се много променила од момента када је Чембрлејн играо и постигао 100 поена. Не знам колико би ми шутева било потребно да урадим тако нешто. Јако је тешко урадити тако нешто. Али ако бих имао проценат шута као против Пеликанса, а да играм 48 минута... Мислим да бих могао да убацим једно 75 поена или мало више када бих убацивао скоро савршено. Међутим, 100 је превише".

Каријев рекорд каријере је 54 поена на једном мечу. Први следећи рекорд који би могао да вреба је онај Дејвида Робинсона (71), а могао би да се приближи или угози Кобија Брајанта и његов скор из 2006. године када је у мечу против Торонта постигао 81 поен.

Коментари / 0

Оставите коментар